Deze zomer vonden de CEWE Photo Awards 2018 plaats. Een periode van tien weken waarin deelnemers hun mooiste foto’s mochten insturen. Het thema voor de wedstrijd stond in het teken van typisch Belgische plaatjes. In de Plantentuin te Meise vond afgelopen 16 september de uitreiking plaats.

Behoorlijke kluif

Het aantal foto’s dat ingezonden werd, in combinatie met de hoge kwaliteit van deze foto’s, zorgden voor de nodige keuzestress bij de vakjury van CEWE. Met de vele inzendingen maakten de deelnemers het de vakjury er niet gemakkelijk op. De foto’s lieten zien dat België veel fotografietalent in huis heeft!

Uitreiking Plantentuin Meise

Op 16 september vond in de Plantentuin van Meise de uitreiking plaats van deze leuke fotowedstrijd. Voor natuur- en fotoliefhebbers een inspirerende plaats. Natuurlijk zijn planten onlosmakelijk verbonden met (macro)fotografie. Door de centrale locatie van het nabij Brussel gelegen Meise in combinatie met de mooie planten was dit natuurlijk de perfecte locatie voor de uitreiking. De dag werd druk bezocht en de genomineerden plus aanhang zorgden voor voldoende reuring. Het weer was bovendien geschikt om lekker te genieten van een bezoekje aan de serres binnen de Plantentuin. In totaal mochten we 220 mensen verwelkomen bij de uitreiking.

De winnaars

Voordat de winnende foto’s bekend werden gemaakt, heerste er een gezonde spanning in de zaal. De koffie met lekkers zorgde gelukkig voor wat ontspanning tijdens het ontvangst. De concurrentie was groot en de verrassing onder de winnaars was hierdoor des te groter. Gelukkig konden de winnaars rekenen op een gemeend applaus van de hele zaal, toen langzaam maar zeker werd afgeteld van winnaar tien naar de nummer één. Alle genomineerden ontvingen een fotoboek met de genomineerde foto’s. Voor de top drie was er een speciaal fotoboek met de nummers drie, twee en één erop, in respectievelijk een bronzen, zilveren en gouden lakdruk. De absolute winnaar van de CEWE Photo Awards 2018 België won met zijn foto van de bekendste trappen van België een 8-daagse rondreis voor twee personen door het fotogenieke Zuid-West Engeland.

Bekijk de winnende foto’s van de CEWE Photo Awards 2018.

Bedankt voor de deelname en tot volgend jaar!

CEWE wil alle deelnemers hartelijk bedanken. We hopen dat iedereen van de foto’s genoten heeft. Ook volgend jaar is er weer een nieuwe kans zijn om deel te nemen aan de CEWE Photo Awards. Of je nu gewonnen hebt, net buiten de prijzen bent gevallen, of volgend jaar voor de eerste keer mee wilt doen: we hopen je fototalent in ieder geval (weer) te zien in 2019. Daarnaast houdt CEWE ook ieder jaar een internationale wedstrijd. Hierbij ligt de lat hoog, maar inzenden is gemakkelijk en dan heb je natuurlijk weinig te verliezen! Stuur daarom vooral ook je beste foto in voor de internationale fotowedstrijd.

Alle deelnemers nogmaals bedankt voor jullie inzendingen en hopelijk tot volgend jaar!