Voor CEWE is deze periode één van de drukste periodes van het jaar. Op een enkele geluksvogel na, zijn de meeste vakanties namelijk alweer voorbij. Dat betekent dat er rond deze tijd veel mooie vakantie fotoboeken worden ontwikkeld. Misschien ben jij ook al druk in de weer om je foto’s uit te zoeken om vervolgens een fotoboek te ontwikkelen. Als dat het geval is, kun je vast en zeker wel wat nuttige tips gebruiken! Hieronder daarom zeven functies van de CEWE fotosoftware die je helpen bij het ontwikkelen van een mooi fotoboek!

#1 Video in je fotoboek? Geen probleem!

Met de videofunctie van CEWE,voeg je eenvoudig een video toe die je gemaakt hebt tijdens je vakantie. Hierdoor wordt je fotoboek lekker interactief! In je boek komt een QR code die je dan later met je telefoon kunt scannen, waarna het filmpje start.

#2 Magneetje aan of uit? Kies jij maar.

Links bovenin het scherm zie je een magneetje staan. Deze magneet helpt je om de foto’s goed recht op zijn plek te krijgen. Het kan zo zijn dat je meer vrijheid wilt in het plaatsen van de foto’s op de pagina(‘s). Je kunt in dat geval het magneetje even uitzetten waardoor je volledig zelf bepaald hoe de foto’s op de pagina(‘s) komen. Klik op het magneetje om de functie aan en uit te zetten.

#3 CEWE fotoboek-assistent

Bij CEWE begrijpen we dat jij niet alle tijd van de wereld hebt na je vakantie. Je werk, school of andere bezigheden vragen weer de nodige aandacht van je en je hebt het hierdoor weer lekker druk! Dan is de CEWE fotoboek-assistent wel zo handig als je toch een fotoboek wilt ontwerpen van je vakantie. Deze functie vind je als je start met ontwerpen. Na de keuzes voor het soort en materiaal fotoboek dat je wilt gebruiken, word je automatisch gevraagd of je gebruik wilt maken van de assistent. De assistent zorgt ervoor dat je foto’s verdeeld worden over het boek. Je kiest zelf op welke volgorde de assistent de foto’s selecteert; op opnamedatum, bestandsnaam of automatisch. Deze optie vind je door bij het toevoegen van de foto’s op de grijze knop met de tekst “instellingen voor fotoselectie” te klikken. Alhoewel de assistent al een behoorlijk volledig fotoboek aanlevert, heb je zelf de vrijheid om het helemaal naar wens aan te passen.

#4 Geen inspiratie? Beter goed gejat, dan slecht bedacht!

Net als bij zoveel dingen, hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Onze klanten komen dagelijks met de mooiste voorbeelden van fotoboeken. Diverse voorbeelden zijn door onze klanten zelf op de CEWE community gedeeld. Hiermee kun jij inspiratie opdoen en zien hoe anderen het aanpakken. Klik op het icoontje gelijk onder het woordje “web” in het ontwerpscherm om de voorbeelden te zien! Klaar met je ontwerp? Deel je eigen fotoboek in de CEWE community met anderen, zodat ook jij anderen kunt inspireren met je ontwerp.

#5 (Route)kaart

Als je op reis bent geweest naar een mooi gebied, kan een kaartje van dit gebied in je fotoboek natuurlijk niet ontbreken. De kaartfunctie in de software zorgt er niet alleen voor dat je een kaartje kunt toevoegen van je vakantieadres; met de functie heb je ook de keuze uit verschillende kaarten en je kunt er zelfs een route in zetten die je hebt gemaakt. Je vindt de kaartfunctie door op het kaartje te klikken boven in het ontwerpscherm van je fotoboek. Heb je bijvoorbeeld een rondrit met je fiets, motor of te voet gemaakt? Grote kans dat je al een GPS-bestand hebt. Klik op het kaartje en kies voor landkaart met route. Laad vervolgens je GPS-bestand in ‘gpx’-format in de software en voeg de routekaart toe aan je fotoboek. (Let op: het uploaden van het kaartje in het boek kan een tijdje duren). Nog geen ‘gpx.’ document? Maak er alsnog één met Google maps. Je kunt vervolgens via deze site de Google Maps link uploaden, waarna je een gpx. bestand ontvangt.

#6 Geen tijd? Geen paniek!

Als de vakantie voorbij is, wordt een fotoboek vaak in de avonduurtjes ontworpen. Helemaal als je veel aandacht wilt steken in het ontwerpen van je fotoboek, kan het wel even wat tijd en aandacht vragen. Gelukkig kun je jouw fotoboek gewoon opslaan, zoals je ook met je foto’s op de computer doet. Ga naar ‘bestand’ bovenin het scherm, en kies voor ‘opslaan als’. Vervolgens zoek je een logische locatie om je bestand op te slaan en de volgende keer dat je weer aan het ontwerpen slaat, start je het bestand zo weer op. Het is sowieso aan te raden om je fotoboek in meerdere momentjes te ontwerpen, omdat je elke keer weer andere dingetjes ziet die je nog wilt verbeteren aan het ontwerp.

#7 Check, check, dubbel check.

Natuurlijk kun je iets over het hoofd zien: een foto die niet helemaal goed op de pagina staat, een pagina die je eigenlijk nog wat meer wilt aankleden met leuke versiersels of misschien wel een klein spelfoutje in de teksten die je bij de afbeeldingen hebt geplaatst. Zorg dat je jouw fotoboek checkt. Dit doe je het gemakkelijkst door even op de F11 toets te klikken. Hierdoor open je de leesfunctie van de CEWE fotosoftware, waardoor je gemakkelijk door de pagina’s scrollt.

Succes met het ontwerpen van jouw fotoboek!