Deze zomer zijn er weer tal van vakantiegangers die zich naar het altijd zonnige Spanje, het bourgondische Frankrijk of het pittoreske Italië begeven. De tent, camper of caravan zijn dan favoriete verblijfplaatsen. De camping maakt het vakantiegevoel voor veel mensen helemaal compleet. Maar, dan wil je natuurlijk wel een mooie camping uitzoeken, waar voldoende te fotograferen valt. In dit blog vijf mooie campings in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

#5 Las Palmeras, Sant Pere Pescador – Spanje

Houd je van de kust? Dan ben je vast en zeker wel bekend met de Costa Brava. Camping Las Palmeras ligt op loopafstand van deze mooie kust, wat het voor de strandliefhebbers een absoluut paradijsje maakt. De camping zelf is kleinschalig en niet zo massaal als veel van de andere campings die je aantreft in deze regio. Hoewel de meesten de zee prefereren voor een zwemsessie, biedt het zwembad ook een perfecte afkoeling. Met de palmen ernaast is het zwembad op zichzelf al behoorlijk fotogeniek.

Tip: Het is misschien een beetje cliché, maar het gouden uurtje blijft een fantastisch moment om de kustlijn te fotograferen. Houd daarnaast ook rekening met het blauwe uurtje.  

#4 Domaine La Terrasse, Trézelles – Frankrijk

Ben je een echte Francofiel? Dan is dit jouw camping. Creatief opgezet en in hartje Frankrijk is deze camping behoorlijk luxe te noemen. Helemaal als je één van de accommodaties van de camping huurt. De camping heeft iets landelijks en is zelf al een waar plaatje. Het kleine plaatsje Trézelles bevindt zich in het departement Alliers. Het is vernoemd naar de rivier Alliers. Deze rivieren bieden een lekkere verkoeling voor deze regio.

Fototip: omdat deze regio bekend staat om haar vele kastelen en statige huizen, is het handig om een groothoeklens in te pakken. Hierdoor krijg je het hele kasteel mee op de foto.

#3 Camping Thüringer Wald, Drognitz – Duitsland

Deze camping staat garant voor een echte “wild life experience”. Temidden van het Thüringer Wald ligt de gelijknamige camping. Het Thüringer Wald bevindt zich in het midden van Duitsland en heeft de actieve vakantiegangers veel te bieden. Vooral voor mountainbikers en wandelaars is een mooie uitdaging om over de mooie, maar hobbelige paadjes door het uitgestrekte gebied te trekken. Op deze camping kun je zelf een plaatsje uitzoeken en het groene gebied maakt de camping en haar omgeving zeker het fotograferen waard. Doordat de camping op een heuvel, heb je voluit de kans om mooie panoramafoto’s te maken.

#2 La Jonquille, Hurecourt – Frankrijk

Echt tot rust komen? Dan is deze Franse camping in Hurecourt zeker een aanrader. Als je niet zo gebrand bent op uitgebreide voorzieningen en veel luxe, maar wel op gezelligheid en rust, dan is dit jouw vakantiebestemming. Alle noodzakelijke faciliteiten zijn uiteraard aanwezig. Een groot voordeel van de ligging is de prachtige sterrenhemel in de avond. Geniet ervan onder het genot van een lekker lokaal wijntje en een kampvuur en je hebt de vakantie van je leven!

Fototip: de omgeving kenmerkt zich door bossen en beekjes. Fotografeer de beekjes die kalm door de beboste omgeving kabbelen. Houd hierbij rekening met compositieregels om een mooie foto te maken. Bijvoorbeeld de regel van derden om de juiste verhoudingen op de foto te krijgen.

#1 Agricamp Picobello, Montelparo – Italië

Kan het nog fotogenieker? Misschien wel! Deze camping heeft het echt picobello in orde. Om in Montelparo te bereiken, ga je vrij diep Italië in. Het is een toeristische omgeving, maar niet zo extreem als op andere plaatsen in Italië. Montelparo is een echt authentiek Italiaans plaatsje en de camping is , – door het uitzicht op een typisch Italiaans landschap, inclusief druivenvelden – behoorlijk fotogeniek. De camping is bovendien van alle gemakken voorzien, waaronder een aantal bomen voor de schaduw.

Tip: vergeet niet foto’s te maken van de camping en voeg een aantal ervan toe aan je fotoboek. Daarmee haal je de herinneringen aan deze fijne plek in een mum van tijd op!

Waar je ook naartoe gaat deze zomer, deel je foto’s in ieder geval op social media. Voorzie de foto van de tekst #cewevakantie en maak kans op een gratis CEWE Fotoboek!