We zijn al aardig verwend met een mooie zomer. Toch zijn wij Belgen wel wat gewend; het weer kan zomaar omslaan naar een regenachtige en druilerige toestand. Dan is het fijn om te weten welke binnenactiviteiten er op de landelijke agenda staan. Foto-exposities vormen een leuk tijdverdrijf voor de vakantievierende fotograaf. Er zijn deze zomer vele exposities te vinden. CEWE licht er hieronder drie uit. Oh en.. ook als het buiten (te) warm is, is een expositie in een verkoelend gebouw helemaal niet zo verkeerd.

Filip Dujardin, Jette(tot en met 29 juli ‘18)

We veronderstellen maar al te vaak dat dingen die onrealistisch zijn, ook echt niet kunnen. Maar wat niet kan, is nog nooit gebeurt, toch? Door onze horizon soms eens extreem te verbreden naar een surrealistisch beeld raken we geïnspireerd en krijgen we inspiratie om het surrealistische om te draaien naar realistisch en het onmogelijke mogelijk te maken. Filip laat je in zijn expositie achter in complete verbazing. Hedendaagse beelden van gebouwen worden compleet veranderd en omgetoverd in dingen die in ons eigen denken niet mogelijk zijn. Een echte aanrader voor iedereen die eens lekker out of the box wil denken!

Resist!, Brussel (tot en met 26 augustus ‘18)

In het Paleis voor Schone Kunsten vindt tot en met 2 september de expositie over de protesten in de jaren ‘60 plaats. In het Paleis zelf werd een concertzaal drie maanden bezet gehouden door ‘sturm-und-drang’ jongeren, kunstenaars en denkers. De tentoonstelling exposeert beelden van verschillende protesten op diverse plaatsen.

Still life- Hiroshi Sugimoto, Brussel (tot en met 19 augustus ‘18)

Hiroshi Sugimoto staat bekend om zijn zeelandschappen. De kunstenaar combineert in zijn werken vooral Oosterse mystiek met Westerse kunst. De naam zegt het al, de expositie staat in het teken van de stilleven foto’s van Hiroshi en zijn voornamelijk in zwart-wit. De expositie focust zich daarnaast op de vormen van leven op onze planeet. Dit loopt uiteen van fossielen tot wolven en bomen.  

Tip: Organiseer je eigen foto-expositie!

Natuurlijk is er niks mis met de standaard-uitjes zoals een middagje bowlen of een eindje fietsen met elkaar. Wil je eens iets originelers doen? Dan is een zelf georganiseerde foto-expositie wellicht een leuk idee! Wat dacht je bijvoorbeeld van een expositie tijdens een jubileum om eens terug te kijken op de voorgaande jaren? Verzamel verschillende foto’s uit alle jaren en exposeer ze tijdens een feest. Je kunt de foto’s ontwikkelen op posterpapier via CEWE. Heb je teveel foto’s voor een poster? Kies dan voor normale foto’s en hang ze bijvoorbeeld aan een wasknijper aan een lijntje door de kamer waar het feest plaatsvindt.

Tip: wil je jouw oude foto’s digitaliseren? Lees dan dit blog hoe je oude foto’s digitaal kunt maken.

Bezoek jij deze zomer één van deze foto exposities? Vergeet dan niet om zelf ook een foto te maken. Of exposeer ze zelf op social media! Door je foto’s te delen op social media, maak je bij CEWE namelijk kans op een gratis CEWE fotoboek! Je hoeft de gedeelde foto alleen maar te voorzien van de tekst #cewevakantie.