Telefoons van tegenwoordig voorzien ons van alle gemakken. Van radio tot zaklamp, van PC tot televisie en van geluidsopname tot fototoestel: alle deze functionaliteiten zijn tegenwoordig te vinden op het apparaatje dat in je broekzak past. Hoewel je bij deze vernuftige wetenschap misschien concessies op kwaliteit verwacht, wordt de kwaliteit van alle opties steeds beter. Dit geldt ook voor het mini-fototoestel dat in je smartphone is verwerkt. Ga je deze zomer op reis en heb je geen zin om je grote fototoestel mee te nemen, vanwege de beperkte ruimte in je koffer of omdat je maar eventjes weggaat. Lees dan vooral even dit blog!

De pluspunten ten opzichte van je grote toestel

Dat de smartphone gemakkelijk te vervoeren is en je ‘m bijna altijd bij je hebt, wordt over het algemeen natuurlijk gezien als één van de grootste pluspunten. Toch zijn er nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de connectiviteit die een smartphone biedt. Handige apps verbinden de smartphone meteen met al je vrienden en familieleden, waardoor je jouw foto’s direct kunt delen. Ook geven apps zoals Instagram je een grote veelzijdigheid aan opties , zoals filters en andere bewerkingsmogelijkheden. Daarnaast zijn de instellingen zeer uitgebreid. Een panoramafoto maken van het strand waar je aan ligt, is heel eenvoudig gemaakt door de software van je smartphone. Daarnaast bieden de meeste smartphone- fototoestellen ook opties zoals witbalans, een redelijk goede flitser en superscherpe foto’s.

Tip: wist je dat je in een fotoboek ook filmpjes kunt plaatsen? Dat doe je door het filmpje op dezelfde manier toe te voegen als een gewone afbeelding. Vervolgens komt er een QR-code op het fotoboek te staan. Door de code in het boek te scannen kom je automatisch terecht bij het filmpje dat je in het boek geplaatst hebt. Handig toch?

CEWE Pure en CEWE fotoservice app

Ook CEWE heeft twee ontzettend handige apps die jou kunnen helpen met je reisfoto’s. Hoe makkelijk is het bijvoorbeeld als je alvast vanaf het strand een fotoboekje kunt ontwerpen die je gewoon thuis laat afleveren. Hoef je dat niet meer te doen als je thuiskomt en kun je gelijk nagenieten. De CEWE Pure app is ontworpen om in een paar eenvoudige stappen een leuk, stijlvol en klein fotoboekje te ontwerpen. Super handig voor bijvoorbeeld je stedentrip foto’s. De CEWE fotoservice app is iets uitgebreider en komt al aardig in de buurt van de software die we bieden voor de PC. In de app zijn bijvoorbeeld ook andere producten te vinden zoals de CEWE wanddecoratie. Je downloadt de apps via de app store van Apple of via Google play voor Android-toestellen.

Hulpmiddelen voor je smartphone

Oké, je hebt weliswaar alleen een smartphone mee, maar dat betekent nog niet dat je geen hulpmiddelen kunt gebruiken die je bij een normaal fototoestel ook gebruikt. Want ook voor smartphones is het gebruik van hulpmiddelen heel goed mogelijk. Hierbij is niets te gek. Zo kun je bijvoorbeeld een mini-statief, een opzetlens of zelfs een fish-eye lens aanschaffen. Handige accessoires voor de reislustigen die iets echt unieks willen met hun foto’s. Allemaal in handig formaat zodat je niet bang hoeft te zijn voor een volle koffer.

Benieuwd naar de beste foto-smartphones? Tweakers zocht het al voor ons uit!

Misschien wel het grootste voordeel van je smartphone, is dat je er ook prijzen mee kunt winnen bij CEWE! Met je smartphone deel je namelijk gemakkelijk je foto’s op social media. Door je gedeelde foto’s te voorzien van de tekst #cewevakantie, maak je bij CEWE kans op een gratis CEWE fotoboek!