Het is eindelijk weer zover: de jaarlijkse CEWE Photo Awards komen er aan! Net als voorgaande jaren maak je tijdens deze fotowedstrijd kans op de meest prachtige prijzen. Onze vakkundige jury kijkt nu al uit naar alle inzendingen van Belgische (amateur)fotografen. Lijkt het je leuk om mee te doen en kans te maken op fantastische prijzen? Lees dan snel verder. In dit blog lees je meer over het thema, de looptijd, de prijzen en hoe je mee kunt doen!

Geert Cassierd

Terugblik

Wat was het spannend vorig jaar. Onze jury had er een behoorlijke kluif aan om de allermooiste foto uit te zoeken. In totaal ontvingen ze bijna 1.900 inzendingen en van de 150 finalisten werden uiteindelijk de tien beste foto’s gekozen! Net als dit jaar werden er iedere week vijftien foto’s uitgekozen die genomineerd werden voor de finale van de CEWE Photo Awards 2017.

Voor de mensen die vorig jaar net buiten de boot vielen of geen kans zagen om mee te doen, is er dit jaar gelukkig een nieuwe kans om in de prijzen te vallen.

CEWE Photo Awards 2018

Het thema van de CEWE Photo Awards van dit jaar is opnieuw ‘Made in Belgium. CEWE daagt je uit om de mooiste plaatjes te schieten die passen bij dit thema. Dit kan van alles zijn, als het maar aan die ene voorwaarde voldoet: je foto moet een typisch Belgisch tafereel weerspiegelen. Onze rode duivels zijn bijvoorbeeld geselecteerd voor het WK voetbal, waarbij ze op 18 juni aftrappen met de wedstrijd tegen Panama. Dat biedt natuurlijk al geweldige inspiratie voor typisch Belgische foto’s. Maar natuurlijk is er veel meer dan alleen het WK. Laat je Belgische fantasie de vrije loop. Vanaf 11 juni 2018 kun je tien weken lang jouw foto’s insturen.

Kans maken? Zo doe je mee!

Om in de prijzen te vallen, gebruik je natuurlijk jouw fantasie om op te vallen bij onze vakjury. Je kunt je foto’s uploaden op de website van de CEWE Photo Awards. Na afloop van iedere week gaat de jury van CEWE in conclaaf en nomineren ze vijftien foto’s voor de grande finale. De professionele jury maakt vervolgens op 16 september 2018 de tien winnende foto’s bekend tijdens een feestelijke uitreiking. Natuurlijk is het al een enorme prestatie als jij bij de tien beste ingezonden foto’s hoort, maar er zijn ook nog eens prachtige prijzen te winnen!

Prijzen voor de echte fotograaf

Lukt het jou om je een weg te banen naar de absolute top 10 inzendingen? Verheug je dan alvast maar op één van de fantastische prijzen. Zoals je van ons gewend bent, belonen we namelijk niet alleen de allerbeste foto, maar zijn er prijzen te winnen voor de beste tien inzendingen. Zo winnen de fotografen van de top drie foto’s een fotogenieke reis voor twee personen naar verschillende plaatsen in Europa. De fotograaf die de allermooiste foto maakt, ontvangt zelfs een (fotografen) droomreis van acht dagen naar Zuid-West Engeland! Het is dan ook de moeite waard om extra je best te doen. Lees meer over de andere prijzen op onze speciale CEWE Photo Awards website.

Kortom; stuur je mooiste plaatjes op en laat ons en de volgers van CEWE meegenieten jouw fotografiekunsten!

We wensen je veel succes!