We schrijven vaak over andere landen die de moeite waard zijn om eens een bezoek aan te brengen. Alhoewel het bezoeken van een verre bestemming natuurlijk leuk is om te doen, is er in onze directe omgeving ook meer dan voldoende moois te vinden. We mogen soms best wat trotser zijn op ons prachtige land! Daarom in dit blog fotogenieke plaatsen in België.

De steden

België is een dichtbevolkt land, met veel steden. In totaal kent België 133 steden. De populatie varieert van een miljoen mensen in Brussel tot slechts een kleine duizend in het plaatsje Mesen in de provincie West-Vlaanderen. Dit blog zou te lang worden als we alle fotowaardige steden van België zouden beschrijven. Belgische steden kenmerken zich door de vele mooie pleinen. Neem bijvoorbeeld het plein van Brugge, Brussel of van Mons. Stuk voor stuk uniek en bovendien het centrale punt van de stad. Het fotograferen van pleinen is een hele kunst, maar met zulke mooie pleinen wordt het toch wel wat gemakkelijker. Waar wij Belgen in het buitenland natuurlijk voornamelijk om bekend staan zijn de heerlijke pintjes, goede frieten en heerlijke chocolade. Niet per se iets om te fotograferen, maar wel heel lekker natuurlijk!

Hallerbos

Eigenlijk zijn weeën beetje te laat met deze tip, maar zet hem alvast in je agenda voor volgend jaar: in april staat het Hallerbos in bloei met duizenden wilde hyacinten. Een prachtig gezicht en een lust voor de lens van je fotocamera. Toch is het Hallerbos ook in andere maanden een dikke aanrader. Het bos behoort namelijk tot het eeuwenoude Kolenwoud, dat zich door een groot deel van België verspreidt. Dit stuk bos is echter de intensieve boskap bespaard gebleven en daarom zeker een bezoekje waard. Het woud kenmerkt zich door de lange, vaak eeuwenoude bomen. Vooral als de zon door de bomen schijnt, levert dit prachtige (en fotogenieke) beelden op! Gebruik bijvoorbeeld de compositieregel voor het contrast om de lange bomen in een lijn naar de lucht te fotograferen.

Hoge Venen

De Hoge Venen in het Oosten van België is een prachtig gebied dat officieel in de Eifel ligt, maar ook weer een natuurgebied op zich is. Het gebied kenmerkt zich, hoe kan het ook anders, door het mooie ven. Dit hoogveen is grotendeels onberoerd gelaten door turfgravers. Het park bezit niet alleen bekende plantensoorten, maar ook een aantal zeldzame heideplanten zoals de Zevenster, die ook het symbool van het park is. Een van de leukste dingen aan het park is nog wel het kilometerslange houtpad via waar je op een comfortabele manier over het veen kan lopen. Omdat het park hierdoor extra toegankelijk is gemaakt, zijn er meer hoeken van waaruit je kunt fotograferen.

Belgische abdijen

Tijdens een ronde door ons mooie België, mag een bezoek aan een Belgische abdij natuurlijk niet ontbreken. Geniet van de heerlijke pintjes, maar geef ook je ogen de kost. Een abdij is vaak fotogeniek, vanwege de oude panden waarin ze gehuisvest zijn. Dat ze er ook nog lekkere bieren verkopen, maakt het bezoek natuurlijk nog aangenamer. Als je voor zowel wat mooie foto’s als een lekker biertje komt, zoek dan van te voren even uit of de abdij wel bier brouwt. Er zijn namelijk brouwerijen die dit niet meer doen. In totaal zijn er zo’n 30 abdijen in België.

Tip: Westvleteren is zonder meer het meest bijzondere abdijbier dat wij kennen. Het is uniek vanwege de beperkte verkrijgbaarheid; de abdij wil de productie niet opschalen en dat is juist wat dit bier zo uniek maakt. Om het bier te kunnen kopen, moet je het bier zelfs reserveren.

Leuke foto’s gemaakt van België? Gebruik dan de CEWE software om ze in een mooi fotoboekje te verwerken. Zowel voor de stedelijke fotograaf als voor de natuurfotograaf heeft ons land genoeg te bieden! Ook een favoriet stukje België? Deel het met ons in een comment hieronder. Veel plezier op reis door België!