We fotograferen graag de bijzondere momenten in ons leven. We maken graag foto’s van elkaar, maar ook onze huisdieren maken een belangrijk deel uit van ons leven. Een van de meest voorkomende huisdieren, is de kat. Al jaren leeft dit huisdier vredig aan onze zijde. Deze schattige en soms letterlijk kattige dieren verdienen daarom wel een mooie fotoshoot! In dit blog aandacht aan het fotograferen van katten.

Gekke plekken

Anders dan een hond, is een kat iets minder gehoorzaam aan de mens. Het diertje staat en gaat waar het wil, is niet bang om stiekem op de tafel te springen als je even niet oplet en bevindt zich veelal op de vreemdste plaatsen in het huis. Bovenop de kast, in een kartonnen doos, of zelfs in een dakgoot. Ze springen overal op en kruipen overal in. Ze zijn nieuwsgierig naar dingen die bewegen en altijd op jacht. Hierdoor is het extra leuk als je de beesten ook in deze omgeving fotografeert.

Genieten

Als er één beest goed is in lui zijn, dan is het de kat wel. Lekker languit op de straat, in de mand of gewoon op schoot liggen kunnen ze als de beste. Het voordeel hieraan is dat ze lekker rustig liggen voor een goede fotoshoot. Bovendien kun je in alle rust met de instellingen experimenteren. Omdat je eigenlijk een soort portretfoto maakt, is het handig om ons blog over portretfotografie nog eens door te lezen.

Schooien

Alhoewel een schooikat natuurlijk niet heel evident is, kan het bij het fotograferen van je kat handig zijn om even iets lekkers te pakken voor het beestje. Je krijgt namelijk de volle 200% aandacht. Grote ogen kijken naar het lekkers dat je in je handen hebt en – als je naast dit lekkers ook een camera hebt – lijkt het net alsof het beest aandacht heeft voor dit vreemde object. Het is ook een handig middel om de kat op de achterpoten te laten staan of zelfs te laten springen. Het is dan wel slim als je de foto met twee personen maakt. Eén iemand houdt het lekkers boven de kat en de andere maakt de foto. De foto wordt in dit geval in een split second gemaakt. Stel de camera daarom in met een korte sluitertijd, zodat de lens direct het beeld opneemt op het moment dat dit wenselijk is. Ook zorg je er natuurlijk voor dat de persoon die je helpt met de foto niet in beeld staat. Op het einde geef je uiteraard de lekkere en welverdiende beloning aan je kat! 😉

Tip: een andere actiefoto maken van de kat? Verbind een krantenprop aan een lang touwtje en zorg dat de kat hier achteraan gaat rennen. Het lijkt dan net alsof het beest op jacht is naar een muis en het levert mooie actiefoto’s op van de kat.

Toepasselijke fotoproducten

Of je nu een kat of een ander dier hebt, fotoproducten van huisdieren zijn breed toepasbaar en over het algemeen super schattig! Hieronder drie fotoproducten die we speciaal uitlichten voor je wollige huisdier:

Kattenkaartje

Hoe leuk is het om een kaartje te krijgen van een kat. Dit is breed toepasbaar voor veel soorten gelegenheden; helemaal als je weet dat je een kaartje stuurt naar een kattenliefhebber. Stuur ze voor een verjaardag, het behalen van een diploma of gewoon zomaar, omdat je aan iemand denkt. Je vindt de kaartjes van CEWE op de website.

Kattencanvas

Een foto van je kat tussen de bloemen in je tuin doet het erg goed op canvas. Misschien heb je wel Kattenkruid in je tuin staan. Grote kans dat hier af en toe een kat bij zit te snuffelen, zodat je een goede foto kunt maken. Liever een ander materiaal wanddecoratie? Bij CEWE hebben we diverse soorten wanddecoratie; voor ieder wat wils!

Notitieboekje met je kat

Neem je kat echt overal naar toe met dit notitieboekje van CEWE. Kies uit een harde kaft of een schrift.

Succes met fotograferen!