Deze maanden zijn weer typische periodes waarin je jouw vakantie gaat bepalen. Waar ga je naartoe? Wanneer? Of met wie? Je hebt vast al wel een idee. Helemaal nu het weer mooier wordt en de avonden steeds langer, staan we alweer te popelen om onze spullen te pakken om af te reizen naar een mooi oord. Veel van ons maken hierbij een rondreis langs verschillende plaatsen. Geen plaats is hetzelfde en een rondreis geeft natuurlijk een mooie gelegenheid om verschillende landschappen en culturen te zien! Uiteindelijk maak je van jouw trip een mooi fotoboek. Extra leuk is het dan om te zien waar je allemaal geweest bent, toch? Daarom besteden we in dit blog aandacht aan hoe je een routekaart in jouw fotoboek verwerkt. Zo weet je ook over een aantal jaren nog precies waar je allemaal geweest bent op je rondreis!

Software
Om een fotoboek met een mooie kaart te maken heb je eerst de software van CEWE nodig. Je downloadt de software hier. Open de software en kies een materiaal en een gewenst formaat fotoboek. Plaats alle foto’s van je reis in het fotoboek. Dit doe je door links in het ontwerpscherm de foto’s uit een mapje te selecteren. Als je alle foto’s hebt toegevoegd kun je het fotoboek verder opleuken met bijvoorbeeld cliparts of sjablonen en kaders. Deze vind je in het ontwerpscherm linksonderin. Maar de leukste functie voor een reisfotoboek is misschien wel het toevoegen van een landkaart met daarop een overzicht van je bestemmingen. Je vindt deze functie door rechtsboven op het kleine icoontje van het kaartje te drukken (of de toetsencombinatie ctrl+k te gebruiken).

Selecteer een kaart
Als je op het scherm aangekomen bent van de kaarten is het selecteren van de juiste kaart in drie stappen klaar. Kies eerst het juiste gebied. Dit doe je door links bovenin te zoeken naar een gewenste uitsnede. Hierna kun je de juiste uitmeting van het kaartje selecteren door in het kleine schermpje met het diagonale pijltje te slepen. Onder het kleine kaartje kun je de stijl kiezen van jouw kaart. Als je in een bergachtig gebied, zoals de Alpen bent geweest is het leuk om je kaart aan te kleden met stijl drie. Hierdoor zie je de details en het hoogteverschil van de bergen, maar ook de details van bijvoorbeeld bosrijke gebieden. Als je eenmaal een stijl hebt gekozen, kun je je kaartje checken met behulp van de voorbeeldweergave. Het voorbeeldkaartje geeft aan hoe de kaart uiteindelijk in het boek komt. Met behulp van de voorbeeldweergave kun je ook nog in- en uitzoomen als je de plek of het land nog iets dichterbij of verder weg wilt halen.

Resolutie
Als je het kaartje eenmaal hebt toegevoegd krijg je een melding op het kaartje. Schrik hier niet van, het is alleen een melding dat de resolutie op dit kaartje niet dezelfde resolutie is als die van het uiteindelijke fotoboek. De resolutie in het fotoboek zal namelijk een stuk hoger liggen, waardoor de kaart erg gedetailleerd is en jij goed kunt zien waar je ook alweer geweest bent 😉

Veel succes met het maken van jouw fotoboek met landkaart!