Op bezoek bij de productielocatie Mönchengladbach & een workshop straatfotografie

De afgelopen dagen hebben wij in Nederland en België de lezers van de fotobladen Focus & Shoot in het zonnetje gezet. Met de lezers van het Nederlandse fotoblad Focus zijn we op bezoek geweest bij de productielocatie in Mönchengladbach en met de lezers van Shoot hebben we een workshop straatfotografie gedaan. Leuke en leerzame dagen die benadrukken dat fotografie echt in ons DNA en die van de lezers zit.

Onze workshoptrainer Marius ging met de groep richting Mönchengladbach en hoorde achteraf veel positieve geluiden. ‘Het is altijd leuk om te zien hoe bezoekers onder de indruk zijn van het gehele proces. Ze begrijpen dan bijvoorbeeld ook waarom de barcode achterop het CEWE FOTOBOEK echt niet weg kan’, aldus Marius.

Daarnaast hebben we voor de lezers van het Belgische blad Shoot ook iets leuks georganiseerd. Zij konden zich namelijk inschrijven voor een workshop straatfotografie. Deze exclusieve workshop werd gehouden door Danny Laps. Danny maakt graag foto’s die in een spontane situatie tot stand zijn gekomen. Vandaar zijn voorliefde voor natuurfotografie en straatfotografie. Hij leert je in deze workshop hoe je moment vastlegt zoals het werkelijk is. Natuurlijk was Marius aanwezig om de deelnemers het een en ander te leren over de CEWE Software.

De deelnemers werden ontvangen op het kantoor van CEWE in Mechelen. De dag ging van start met een uitleg van Marius over de software. Vervolgens nam Danny het over met zijn workshop over straatfotografie. Na een heerlijke lunch ging de groep met camera op pad om te fotograferen in Mechelen.