Een jaar Down Under – Erica Koers

Er worden bij CEWE heel wat fotoboeken besteld met de meest uiteenlopende onderwerpen en verhalen. Wij zijn zeer benieuwd naar de verhalen achter de fotoboeken en hebben daarom een oproepje gedaan. Erica Koers gaf gehoor aan deze oproep en deelde haar verhaal met ons. Zij maakte een fotoboeken reeks van haar reis door Australië en deelde haar avonturen met ons.

Het verhaal van Erica

Zoals aan de foto’s te zien is, is dit niet het eerste boek. Tijdens het schrijven van dit stuk worden boek 10 en 11 mogelijk afgedrukt van deze serie. De serie die over mijn reis Down Under gaat. Ik ben in het jaar 2000 naar Australië geweest met mijn penfriend Stefan die in Duitsland woont. Samen hebben we 40.000 km door Australië heen gereisd en gewerkt. Erica is geen onbekende voor CEWE. We hebben haar namelijk al eens eerder geïnterviewd over haar passie voor fotoboeken.

Op een laag pitje

Doordat ik tijdens mijn reis in contact kwam met Ada Rosman-Kleinjan kwam het idee om, net als haar, boek(-en) te schrijven over mijn reis. Echter liep de praktijk iets anders uit. Ik begon met een studie en werk en leerde na 2 jaar mijn vriend kennen. Tegen de tijd dat de studie af was, werd ik een paar maanden erna moeder. Het idee van het schrijven van een boek kwam dus op een laag pitje. Maar dingen blijven niet altijd op een laag pitje staan.

Aan de slag met een fotodagboek

Het pitje werd aangewakkerd nadat jullie in een folder en jullie magazines meldde dat je ook je fotoboek kunt gebruiken om bijvoorbeeld je eigen favoriete recepten in vast te leggen. Dat legde het ei om mijn boek om te zetten in een fotodagboek. Echter, een fotodagboek moet ook ruimte hebben voor foto’s. Dit resulteerde in tot op heden niet 1 boek, maar bijna 11 al in huis. Nog steeds ben ik niet klaar met mijn reis op papier te zetten en in het fotodagboek te verwerken.

Nog 5 fotoboeken te gaan

Ondertussen ben ik in augustus aangekomen en moet nog over 4 maanden van mijn reis schrijven. Gelukkig helpen de dagboeken die ik bijgehouden heb me hiermee. Maar alleen een dagboek overschrijven is natuurlijk niet leuk. Informatie over de plekken die we bezocht hebben komen hier ook in voor. Al met al denk ik nog wel minstens 5 boeken nodig te hebben om mijn reis tot een einde te maken. En of er ook nog een versie komt met alleen tekst en een enkele foto… Geen idee na ruim 18 jaar sinds de start van mijn reis.

Domme acties

Wat wel erg leuk is, is dat mijn kinderen en vriend nu ook mee kunnen reizen met mijn belevenissen. Menig onderwerp is ondertussen al verteld, gelezen en gezien. Inclusief (domme) acties die uitgevreten zijn zoals o.a. overnachten op een fishingboat met meterslange zoutwaterkrokodillen om ons heen zwemmende, het aaien van een zeer giftige zeeslang, het op de foto willen zetten van een Mulga of King Brown snake (nummer 2 giftigste landslang van Australië), lopen over een krater met sandalen en allemaal speergraspunten in mijn voeten krijgen (zelfs na thuiskomst zaten er nog veel in) en het op de foto proberen te zetten van een bloemetje en bijna een afgrond invallen tijdens die poging. En ja. De bloem staat niet op de foto!!! Een herkansing heb ik er maar niet op gewaagd. 900 meter naar beneden vallen leek me nou niet bepaald iets om opnieuw te proberen.

Nu ben ik ondertussen bij het laatste hoofdstuk aangekomen die nog grotendeels op de computer staat. Hierna is alles dus weer nalezen van de handgeschreven dagboeken en aantekeningen en weer op zoek naar veel informatie (check, check, check) om mijn fotodagboeken mee aan te vullen. Hoe snel de komende delen dus klaar zijn… We zullen zien.

Wil jij net als Erica ook zo’n mooi fotoboek in elkaar zetten? Kijk dan op onze website voor de mogelijkheden. We hebben nu ook nog eens een leuke actie lopen. Bij elke bestelling van €60 of meer ontvang je een handboek fotografie gratis! Ga aan de slag en leer nog beter fotograferen. Ten slotte zijn wij natuurlijk altijd benieuwd naar jouw verhaal achter het fotoboek. Stuur je verhaal in via foto@cewe.nl.