In 2016 steunde CEWE SOS Kinderdorpen in het Noorden van het land, met name klussen in het Simbahuis in Liedekerke, waar verschillende collega’s geschilderd hebben om hun interieur te verfraaien.CEWE steunt SOS Kinderdorpen

In 2017 besluit CEWE een andere uitdaging aan te gaan om SOS Kinderdorpen te ondersteunen. Deze keer hebben we besloten om onze hulp aan te bieden aan een ander huis in het Zuiden van het land, gelegen in Bande bij Marche-en-Famenne. Het betreft het SOS Kinderdorp Chantevent.

Dit dorp, bestaande uit 7 huizen, biedt plaats aan ongeveer veertig kinderen en jongeren in een gezinssetting met een menselijke dimensie. Het dagelijks leven van de dorpskinderen is niet anders dan dat van andere kinderen. Ze gaan naar school in de buurt en hebben hun buitenschoolse activiteiten. Zoals in elk dorp, moeten paden, tuinen en bloemperken onderhouden worden. Ook hiervoor is de hulp van vrijwilligers zeker welkom en wij hebben met plezier de handen uit de mouwen gestoken. Op een mooie herfstdag, in een goed humeur en in een gedreven teamverband hebben we onder andere het onkruid uitgetrokken en struiken herplant. Op de speelplaats boden sommige kleine inwoners zelfs spontaan hun hulp aan. Wat een geweldige dag en wat een mooie solidariteit!

CEWE steunt SOS Kinderdorpen

Het was een fantastische ervaring en onnodig om te zeggen, dat we die avond allemaal zeer enthousiast waren en dat er geen van ons kon vechten tegen deze aangename fysieke vermoeidheid………

CEWE steunt SOS Kinderdorpen

CEWE steunt SOS Kinderdorpen