De communie of het lentefeest is een hele gebeurtenis voor kinderen. Naast de plechtigheden, is het vooral een gezellige dag. Deze dag wordt dan ook goed op camera vastgelegd voor later. Na de ceremonie is er natuurlijk tijd voor een gezellig feest. In dit blog lees je meer over het maken van uitnodigingen voor het feest, het vastleggen van de dag en wat je vervolgens kunt doen met deze leuke foto’s.

De uitnodiging
Natuurlijk nodig je voor het feest veel mensen uit. Doe dit ruim op tijd zodat iedereen in de gelegenheid is om te komen. Voor het uitnodigen is het super origineel als je een persoonlijke kaart maakt. Als je een kaart ontwerpt voor je zoon of dochter, doe dit dan vooral samen! Bij CEWE kun je jouw uitnodiging helemaal naar eigen smaak ontwerpen via de CEWE site, de app of de software. Ook is het mogelijk om aan de binnenkant van de kaart een foto te plaatsen. Gebruik hiervoor wel een kaart met vier zijdes; een gevouwen kaart. Daarbij kun je op de voorkant een portretfoto plaatsen en aan de binnenkant iets wat echt bij je zoon of dochter past, zoals een hobby. Op deze manier blijft er nog meer dan genoeg ruimte over voor een uitnodigende tekst!

Meer tips over de uitnodiging en de foto? Klik dan hier.

De feestdag
De dag waarop een kind communie doet of zijn lentefeest viert, is het vooral een gezellige tijd met een leuk feest. Voor de gelegenheid kleedt iedereen zich altijd netjes en de dag is dan ook een extra kans om mooie foto’s te schieten. Het lentefeest staat vooral in teken van de kinderen, zorg er daarom voor dat ze ook echt in het zonnetje worden gezet. Dit doe je onder andere door mooie communiefoto’s te maken. Je kunt dit doen door met iedereen op de foto te gaan, of juist door een portretfoto van de kinderen apart te maken. Het is daarnaast een uitgelezen kans om een leuke familiefoto te maken omdat je met veel, zo niet alle, familieleden op het feest aanwezig bent.

Lees het blog over portretfotografie of groepsfotografie als je meer wilt weten over het maken van dergelijke foto’s.

Leuke herinneringen en bedankjes
De communie of het lentefeest is een dag voor de kinderen om letterlijk nooit meer te vergeten. Vaak kan zelfs opa of oma zich de eigen communiedag nog goed herinneren. Ook opa en oma zijn op deze bijzondere dag meestal wel op de foto gekomen toen ze zo jong waren. Het is prachtig voor hen om deze foto’s nog even terug te kijken. Juist hierdoor is het belangrijk dat ook jij iets doet met de foto’s. Hieronder drie producten die daarvoor geschikt zijn:

Wanddecoratie
Of je kind nu communie gaat doen of niet: het is sowieso een echte aanrader om de kinderen eens leuk op de foto te zetten voor een wanddecoratie bij jou thuis. Het lentefeest is een geschikte dag om dit te doen en je hebt gelijk mooie foto’s voor je wanddecoratie. Zo denk je elke dag nog even weer terug aan deze bijzondere dag.

Fotoboek
Iets subtieler dan een CEWE wanddecoratie is een fotoboek. Doordat CEWE een hoge kwaliteit fotoboeken levert, kun je er vanuit gaan dat jouw bijzondere fotoboek lang mee gaat. Zo overleeft het fotoboek meerdere generaties communies en kun je af en toe nog even de foto’s van vroeger erbij pakken om terug te blikken op deze dag. Je kunt de foto’s natuurlijk ook verwerken in een groter fotoboek; denk bijvoorbeeld aan een vrolijk lentefotoboek.

Bedankjes
CEWE biedt verschillende bedankjes die je aan je gasten kunt meegeven die het lentefeest hebben bijgewoond. Afhankelijk van het aantal gasten en het budget, kun je een cadeau uitkiezen. Veel gasten? Kies dan gewoon voor een leuk bedankkaartje. Als je mensen speciaal wilt bedanken zijn de mogelijkheden groot. Een wanddecoratie of een fotoboek zoals hierboven omschreven staat is natuurlijk super geschikt voor een trotse opa, oma of een ander familielid, maar voor iedereen heeft CEWE wat wils. Bekijk hier de originele fotoproducten op de CEWE site eens; wie weet kunnen we je inspireren met leuke ideeen voor andere bedankjes.

Veel succes met het organiseren en vieren van de communie of het lentefeest!