Alhoewel de lente snel onze kant op komt, is de winter nog niet helemaal uit beeld. Dit geldt ook voor de wintersport. Met de winterspelen in volle gang en veel mensen die nog op wintersport gaan, lijkt het ons aardig om nog even de wintersport te belichten. Lees hieronder meer over wintersport en fotografie!

Hoe fotografeer je wintersporters?
Wintersporters fotograferen is in de basis niet veel anders dan normale sportfotografie. Toch zijn er een aantal aandachtspuntjes waar je rekening mee moet houden. Zo heb je natuurlijk alleen al de witte sneeuw in combinatie met een (hopelijk) felle zon. Als je te maken krijgt met dit “Kaiserwetter”, is het verstandig om de instellingen van je camera aan te passen aan deze lichte omstandigheden. Probeer uiteraard niet teveel tegen de zon in te fotograferen, maar maak gebruik van de juiste witbalans (het zonnetje) en pas sowieso de sluitertijd aan. Je kunt de automatische stand wel gebruiken, maar hierdoor bestaat de kans dat de lichtmeter in je camera de sterkte van het licht niet goed meet. Helemaal met die witte sneeuw! De sluitertijd kun je het beste kort tijd houden. Niet alleen vanwege de hoeveelheid licht die bij een lange sluitertijd op de lens valt, maar ook vanwege de sportfoto’s die je maakt. Doordat je skiënde familieleden of vrienden met een behoorlijke snelheid voorbij komen, is het lastig om ze met een lange sluitertijd goed vast te leggen.

Het belangrijkste aan het nemen van foto’s op bijvoorbeeld een piste is dat je veilig staat. Op een piste worden soms wel snelheden van meer dan 100 km/h gehaald en dan wil je niet net op de verkeerde plaats staan. Zoek een plek ergens aan de rand, of helemaal beneden aan de piste om een veilige, maar mooie foto te maken!

Panningtechniek
Panning is een methode om een vage achtergrond, maar een helder onderwerp van de foto te creëeren. Dit onderwerp is dan bijvoorbeeld een fietser, een auto, maar het kan ook een wintersporter zijn! Panningeffect bereik je door de camera langzaam met het onderwerp mee te bewegen tijdens het maken van de foto. Een leuke manier om geen standaard wintersportfoto’s te maken! Benieuwd hoe je jouw eigen panningfoto op wintersport maakt? Klik dan hier.

Apres ski fotografie!
Of je nou gaat snowboarden, schaatsen of bobsleeën: die apres ski mag je natuurlijk niet overslaan! Alhoewel je bij het sporten zelf ook beter geen grote camera mee kunt nemen vanwege het praktische aspect, is het bij de apres ski ook niet echt aan te raden. Apres ski foto’s zijn natuurlijk vooral gericht op het lekker eten, gezelligheid en misschien net één pilsje meer dan normaal! 😉 Ook thuis gaat dit feestje gewoon door, want je kunt natuurlijk niet niks doen met je foto’s. CEWE heeft leuke producten om jou nog even lekker te laten nagenieten van de wintersport:

 

CEWE schutbol
Deze schutbol ontwikkel je eenvoudig met jouw eigen wintersportfoto op de site. Door de bol eventjes op en neer te bewegen lijkt het net alsof je nog even weer terug gaat naar je vakantielocatie! Ook erg leuk om je medereizigers cadeau te doen.

Actiefoto aan de muur
Wil je jouw vrienden imponeren of gewoon zelf lekker nagenieten van jouw favoriete wintersport? Ontwikkel dan een mooie actiefoto voor aan de muur!

Wintersportboek
Liever een wat subtielere herinnering? Ontwikkel dan eenvoudig een wintersport fotoboek via de software van CEWE. Probeer niet alleen de foto’s van het sporten zelf te ontwikkelen, maar wissel de actie af met wat sfeerfoto’s, of gewoon wat foto’s van bijvoorbeeld het vakantiehuisje in de sneeuw!

Als je nog meer tips wilt over het fotograferen tijdens je wintersport, klik dan hier. Succes met wintersport als je nog gaat en anders veel plezier met de thuis-apres ski! 😉