Bij CEWE geven we jou graag tips over hoe je de mooiste producten met onze software maakt. CEWE biedt een breed scala aan fotoproducten waardoor er altijd wel iets tussen zit dat je leuk vindt. Zo kun je bij ons terecht voor de beste fotoboeken, creatieve art prints, maar ook voor unieke wanddecoraties! In dit blog lees je meer over hoe je jouw eigen CEWE collage het beste vormgeeft.

CEWE Software
Alhoewel je uitstekende wanddecoraties kunt maken via de site van CEWE, is het aan te raden om met de CEWE software te werken. Dit programma is speciaal ontwikkeld zodat je eenvoudig de mooiste wanddecoraties kunt maken. Bovendien zijn de mogelijkheden in de software net iets uitgebreider dan op de site en maak je met dit programma ook eenvoudig andere producten zoals je CEWE fotoboeken! Je downloadt de CEWE software hier.

Materialen
Net zoals niet iedereen even gek is op spruitjes, kun je ook een voor- of afkeur hebben voor een bepaald smaakje wanddecoratie. Bij CEWE bepaal je daarom niet alleen de invulling van de foto’s die aan de muur komen, maar ook het materiaal. Zo heb je de mogelijkheid om op premium canvas te printen, maar ook op aluminium of acrylglas voor een unieke basis van jouw wanddecoratie.

Kies je stijl
Nadat je jouw favoriete materiaal hebt gekozen kun je verder naar het ontwerp voor de collage. Omdat dit een verzameling foto’s zijn die allemaal op een creatieve wijze bij elkaar staan, is het verstandig om één stijl te kiezen. Hierdoor wordt het geen bonte verzameling foto’s. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan dat gezellige dagje strand met de familie, of juist een winterse wandeling door de natuur. Zorg ervoor dat de kleuren goed bij elkaar aansluiten. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kies je voor veel of weinig foto’s op de collage. Dit is ook afhankelijk van de grootte van de wanddecoratie waarop je de foto’s wilt laten drukken; ga je voor een grotere print, dan heb je automatisch ook meer ruimte voor veel foto’s.

Ontwerpfase
Zodra je een materiaal en de grootte van de collage hebt gekozen, kom je op het ontwerpscherm. Hier geef je jouw wanddecoratie vorm. Je bent helemaal vrij in de manier waarop je de foto’s indeelt. Ook het formaat is helemaal aan jou. Het is afhankelijk van hoeveel foto’s je wilt gebruiken, maar een persoonlijke favoriet is bijvoorbeeld om negen foto’s van gelijke afmeting in de collage te plaatsen. Je kiest het aantal vakjes van de collage links onder het kopje ‘indelingen’. Selecteer vervolgens het aantal foto’s per pagina.

Het toevoegen van de foto’s doe je eenvoudig door links op het kopje ‘foto’s en video’s’ te klikken. Door naar de juiste map te gaan en de foto’s naar het kader te slepen, voeg je per fotoblokje een foto toe. Het kan zijn dat de foto, doordat het fotoblokje op de collage niet de juiste vorm heeft, deels wegvalt. Dit los je op door op de foto te klikken en vervolgens de vorm te veranderen met de rode blokjes die verschijnen.

Een achtergrond geeft vaak goed de grens weer tussen de foto’s. Onder het kopje ‘achtergronden’ vind je diverse kleuren die je kunt gebruiken als rand tussen de foto’s. Wil je liever geen achtergrond? In dat geval klik je op ‘indeling’ en vervolgens kies je voor de optie ‘vullend’. Hierdoor verdwijnt de achtergrond en wordt de gehele pagina gevuld met foto’s. Alle foto’s toegevoegd? Dan kun je de wanddecoratie extra decoratief maken met ‘cliparts’, ‘sjablonen & kaders’ of met een aanvullende tekst. De cliparts, sjablonen en kaders vind je links in het ontwerpscherm. Een tekst voeg je toe door bovenin het scherm op het tekst embleem te klikken. Je kunt de collage natuurlijk ook rustig houden door niets extra’s toe te voegen.

Varieer met het meerluik
Je kunt ook je eigen muur als achtergrond voor de collage gebruiken. Door een meerluik te maken, gebruik je “meerdere luiken”, oftewel een selectie aan foto’s, die je op een willekeurige manier aan je wand hangt. Hierdoor krijg je een creatieve collage met een afwijkende vorm van de standaard collage. Daarnaast varieer je ook nog eens eenvoudig door af en toe een foto te vervangen voor een andere, of de foto’s anders op te hangen. Lees er meer over in dit blog.

Veel plezier met het ontwerpen van jouw CEWE collage!