Op zoek naar een leuk uitje bij minder goed weer? Of wil je inspiratie opdoen voor je eigen fotografie? In dat geval zijn foto-exposities een goede manier om je tijd te besteden! We kregen bij CEWE laatst de tip van een klant om eens wat vaker de fototentoonstellingen in de buurt uit te lichten. Dat doen we dan natuurlijk van harte! Bij deze een overzicht van een aantal leuke expo’s in zowel Nederland als België. We beginnen in het noorden!

Street life, Groningen
Een bekend gezegde luidt: “het houdt je van de straat”. Toch is het leven op straat helemaal niet zo verkeerd. Sterker nog: een groot deel van ons leven speelt zich af op straat. We werken, spelen, verplaatsen ons van A naar B, tonen er soms onze liefde, verbazing, afschuw, geluk of verdriet of leven in een enkel geval noodgedwongen op straat. De straat verbindt mensen; heel even ben je op straat deelgenoot van het leven van de ander, al was het maar door er naar te kijken. In deze expo in Groningen wordt dat wat zich op straat afspeelt, tentoongesteld. Een fantastische manier om inspiratie te vinden voor je eigen foto’s.

De tentoonstelling vindt tot 15 januari 2018 plaats in de MartiniPlaza, Groningen.

Foam Talent, Amsterdam
In de tentoonstelling ‘Foam Talent’ krijgt nieuw fotografietalent een podium. De tentoonstelling biedt een platform voor talent onder de 35 jaar. Met foto’s van fotografen uit India, China en Thailand, maar ook uit vele Europese landen, is het een internationale mengelmoes van jong supertalent op het gebied van fotografie. De tentoonstelling heeft dus foto’s met verschillende vormen van fotografie en is daarmee erg veelzijdig.

Wees er snel bij, want deze tentoonstelling is nog tot 12 november 2017 te zien in Foam aan de Keizersgracht in Amsterdam.

World press photo, Berg en Dal, Maastricht en Den Bosch
Nieuws is vaak even vluchtig verdwenen als het ontstaat, maar foto’s leggen de beelden vast en blijven nog jaren, zo niet decennia lang toegankelijk. Spraakmakende, verbazingwekkende en indrukwekkende foto’s zijn daarvan het gevolg. De meest bijzondere foto’s uit het verleden vertellen een verhaal dat je aan het denken zet. Tijdens de world press photo worden de meest bijzondere persfoto’s uit 2017 tentoongesteld. Elk jaar wordt er één World Press Photo uitgekozen voor het betreffende jaar. Dit jaar is dat de foto van Burhan Ozbilici met zijn foto van een 22-jarige Turkse agent die, vlak voor het nemen van de foto, de Russische diplomaat Andrei Karlov dood had geschoten. De aanslag was een vergelding op bloedvergieten in Aleppo. Aangezien de tentoonstelling al meer dan 60 jaar bestaat, zullen er ook ouder “world press photo’s” te zien zijn.

Deze expositie zal op meerdere plekken plaatsvinden:

  • Afrikamuseum Berg en Dal – 18 november 2017 t/m 4 maart 2018
  • Centre Céramique Maastricht – 20 oktober t/m 12 november 2017  
  • Willem II kunstruimte Den Bosch – 18 november t/m 8 december 2017.

Gilles Boudot, Oostende
De fotograaf Gilles staat bekend om zijn vreemde foto’s waarbij je een tijdje moet kijken van verbazing. De foto’s zijn verrassend, surrealistisch en soms knettergek. Niet een doorsnee tentoonstelling, maar wel een echte aanrader. Gilles wordt gekscherend wel eens een professor genoemd. Als je zijn foto’s ziet begrijp je meteen wat we bedoelen!

De tentoonstelling vindt plaats van 11 november tot 17 december 2017 in de Exposure Value te Oostende.

Geest van de stenen en goden van de wateren, Brussel
In deze expositie worden de twee elementen van vast en vloeibaar tentoongesteld. Deze twee elementen, steen en water, zijn met wonderbaarlijke kleuren, maar ook prachtige zwart/wit foto’s, te aanschouwen. Ook contrasten tussen bewoond en onbewoond komen aan bod. De fotografen, Barbara Harsch en Christiane Desmedt, exposeren foto’s uit Jordanië, Mayotte en India.

Deze tentoonstelling vindt plaats van 8 november tot 10 december 2017 in Galerie Verhaeren, Brussel.

Photo view 2017, Ronsel
De rondreizende fototentoonstelling ‘Photo view’ laat, net als de tentoonstelling in Foam, een aantal foto’s zien van veelbelovende fotografen. Deze twaalf fotografen hebben allemaal een andere stijl en daardoor is de  expositie zeer gevarieerd. De expositie is gesteund door de Vlaamse overheid en is een initiatief van centrum voor beeldexpressie.

‘Photo view 2017’  start op 25 november en is dan nog tot 14 januari 2018 te zien in cultuurcentrum ‘De Verwerij’ in Ronse.