Op het driestatenpunt van Wyoming, Idaho en Montana in de Verenigde Staten ligt één van de mooiste nationale parken ter wereld. Alhoewel het gebied niet om de hoek ligt, kun je dit gebied bij een trip naar Noord-Amerika bijna niet overslaan. Het gebied bezit verschillende natuurwonderen, zoals de prachtige en kleurrijke warmwaterbronnen van het park. Yellowstone werd in 1872 opgericht en is daarmee het oudste nationale park in de wereld!

Warmwaterbronnen
In totaal zijn er zo’n 10.000 warmwaterbronnen in het park te vinden. Dit zijn er extreem veel, maar daarvan zijn er ook een paar erg klein of nauwelijks te bereiken. Er zijn er ook een paar juist erg toegankelijk. Dit zijn dan vaak ook de grootste en de mooiste warmwaterbronnen. Het mooie voor de fotograaf in jou: ze zijn prima te fotograferen en de uitkomsten van deze foto’s zullen je allesbehalve teleurstellen! Eén van de goed bereikbare warmwaterbronnen is de ‘Grand Prismatic Spring’. De bronnen zijn zo goed te fotograferen, omdat er een weg langs de bronnen ligt. Daarnaast geeft de bron de mooiste denkbare kleuren weer. Het extreem blauwe water is te danken aan de zuiverheid van het water. Rondom het water slaat de grond juist weer rood uit vanwege de bacteriën die actief zijn in het water. Vanwege de enorme warmte die de bronnen hebben komt er veel water vrij in de lucht. Bij de ‘Grand Prismatic Spring’ is dit zo’n 2.000 liter per minuut! Voor je beeldvorming; dat betekent dat er een heel Olympisch zwembad aan water per dag verdampt. Je fotografeert deze bronnen het beste door langs het speciale pad te lopen en vandaar te fotograferen. Let hierbij op de vele kleuren en laat dit terugkomen op de foto. Er worden daarnaast ook speciale rondvluchten gehouden. Deze zijn wel prijzig, maar zeer de moeite waard.

Geisers
Het vulkanische gebied onder Yellowstone zorgt niet alleen voor warme waterbronnen, maar ook voor prachtige geisers. Het fotograferen van de geisers is vooral een kwestie van een gelukkige timing. Speel met de instellingen zoals de sluitertijd om de juiste opname te maken en probeer de geiser vanuit verschillende hoeken te fotograferen. Let erop dat je altijd het water in de gaten houdt en je apparatuur niet te dichtbij brengt. Naast dat de geisers een spectaculair beeld geven, is het ook mooi om de omstandigheden rond de geisers in de vroege morgen te fotograferen. De geisers leveren behoorlijk wat stoom en dit is prachtig om te fotograferen. Het water rond de geisers geven namelijk een spookachtig effect op de foto. Denk bij het fotograferen van zowel de geisers als de warmwaterbronnen goed om je apparatuur. Door gebruik te maken van een beschermhoes om je camera voorkom je eventuele waterschade.

Wild life
Yellowstone kenmerkt zich door de vele bizons die in het gebied leven. Deze bizons hebben een opmerkelijk dikke en warme vacht. Hierdoor zijn ze bestand tegen de vele koude dagen die het park, vooral in de winterperiode, kent. Even in een warmwaterbron warm worden is geen optie, deze bronnen zijn namelijk weer loeiheet en kunnen 80 tot 100 graden worden. De bizons zijn prima te fotograferen en alhoewel ze behoorlijk gevaarlijk overkomen, doen ze geen vlieg kwaad – behalve als ze met elkaar vechten om een vrouwelijke bizon. Andere grote diersoorten zijn iets lastiger te spotten. Herten zijn nog regelmatig te zien, maar rennen vaak snel weg. De wolven en beren zijn iets minder vaak te spotten en vooral bij beren wil je natuurlijk liever niet in de buurt zijn.

Rocky mountains
De Rocky Mountains lopen dwars door het park heen. Deze bergformatie is een beetje te vergelijken met het Alpengebied dat ook een lange bergformatie vormt in Europa. De prachtige bergformatie loopt vanuit Canada tot aan de staat New Mexico. Hierdoor zijn er ook meerdere nationale parken te vinden in het gebied van de Rocky Mountains die – naast Yellowstone – ook zeer de moeite waard zijn.

Veiligheid
Bij het fotograferen van dit unieke park moet je te allen tijde je eigen veiligheid in de gaten houden. Volg hierbij de vele waarschuwingen die duidelijk staan aangegeven en gebruik vooral je intuïtie als iets je gevaarlijk lijkt. Kom bijvoorbeeld niet te dichtbij alle heetwaterbronnen of geisers en loop niet te veel buiten het toegankelijke gebied.

Indien je van plan bent naar dit bijzonder mooie gebied af te reizen, dan wensen we je namens CEWE veel reis- en fotoplezier!