Nu het najaar alweer even bezig is, wordt het tijd voor een leuke stedentrip. Ja, je verdient het echt! Een stedentrip is dé manier om even lekker bij te komen van het drukke leven op werk of op school. De zomer zijn we al lang weer vergetenen het wordt dus tijd voor een leuk uitje. Hieronder vind je de vijf beste steden voor een stedentrip in het najaar volgens CEWE.

Londen
Wie mooie stadsparken zegt, zegt automatisch Londen. Deze prachtige stad kleurt zich door de vele bomen in een herfstachtig schouwspel. Met een mooie partij bladeren op een van de victoriaanse straten van Notting Hill of de mooie kleuren in Hyde Park is het een lust voor het oog en de camera. Kijk er niet vreemd van op als de eerste kerstartikelen alweer aangeprezen worden, kerst lijkt hier al te beginnen terwijl de bladeren nog niet van de boom zijn. Bijkomend voordeel: de pond staat nu erg gunstig, waardoor vroeg je kerstinkopen doen nog geeneens zo’n slecht idee is.

Rome
Rome is een stad waar de temperatuur nog best wel aangenaam is rond deze tijd van het jaar. Je hebt grote  kans op een nazomer die best aangenaam kan zijn. Helemaal op één van de heerlijke terrassen van de stad. Als het weer dan onverhoopt toch iets minder aangenaam is, biedt de stad genoeg culturele

inspiratie. Bovendien is het nadeel van een citytrip naar Rome in de zomer dat de stad dan wordt bedolven onder massatoerisme. Dit heb je in het najaar een stuk minder. Bovendien is het in de zomer een stad waar temperaturen (zeker dit jaar) oplopen tot een dikke 40(!) graden. Door deze culturele trekpleister in het najaar te bezoeken beperk je de nadelen en geniet je van de voordelen.

Montréal
Canada is een land dat zich misschien wel het beste toont in de herfst. Met name de stad Montréal is een stad die mooie kleuren laat zien in de herfst. De prachtige donkerrode tinten die overal in de stad te zien zijn, stellen niet niet teleur. Deze kleuren komen van de esdoornbomen die bovendien symbool staan voor Canada; prachtig om te fotograferen. Helemaal als je de bladeren als een close-up fotografeert of bijvoorbeeld een gebouw fotografeert met als perspectief de bladeren aan de zijkant.

Dresden
Iets minder ver weg, op zo’n zes tot acht uur rijden, vinden we Dresden. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en wordt doorkruist door de Elbe. Maak een wandeling langs de Elbe, bezoek de indrukwekkende Frauenkirche en geniet van een lekker terrasje. Het is bijzonder om te zien hoe de Duitsers deze stad na de hevige bombardementen weer hebben opgebouwd naar een mooie stad.

Brugge
Tot slot komen we bij het pittoreske Brugge! Dit kleine stadje bevindt zich toch even in een bijzonder lijstje. In Brugge geniet je eindeloos van de lekkere speciaalbieren, fijne chocolade(melk) en de mooie straatjes. Fotografeer de prachtige gebouwen en proef de cultuur.

Het mooie aan bovenstaande steden is vooral de mate van oude en/of mooie gebouwen in combinatie met de herfstachtige sfeer. Probeer bij het fotograferen beide te combineren op de foto, maar maak ook close-ups. Parken of mooie lanen lenen zich bij uitstek voor het maken van dergelijke foto’s.

Veel plezier als je binnenkort op een stedentrip gaat!