Bij CEWE verwennen en verrassen we onze trouwe klanten graag. Eens in de zoveel tijd bezorgen we onze klanten daarom een leuk dagje uit door ze een kijkje te gunnen in de keuken bij CEWE. Op maandag 14 augustus was het weer zover: 20 CEWE klanten uit Nederland en België brachten een bezoek aan een van de productieomgevingen van CEWE. Dit keer was het lab in Mönchengladbach in Duitsland aan de beurt. Een verslag van de dag!

Voor dag en dauw
Het was al vroeg dag, die bewuste 14 augustus. Om 9:00 uur ’s ochtends werd iedereen verwelkomd in het kantoor van CEWE in Mönchengladbach. Onder het genot van een kop koffie konden de deelnemende klanten even wakker worden en bijkomen van de reis naar Duitsland. Hoewel Mönchengladbach vlak over de grens bij Roermond ligt, was het voor sommige deelnemers toch nog een beste trip. Tijdens de koffie heette onze Marius – die vanwege zijn welbekende webworkshop een heuse sterrenstatus heeft verworven– de gasten welkom met een introductiepresentatie.

Tour door het lab
Toen Marius zijn presentatie een klein half uurtje later had afgerond, was het tijd voor het leukste onderdeel van de dag: de tour door het lab. Het was het onderdeel waar veel klanten zich op hadden verheugd en dat is ook niet zo gek. Want wat is er leuker dan als een ware ‘special guest’ rond te mogen neuzen in het lab van het bedrijf waar je jaarlijks talloze fotoboeken en andere fotoproducten besteld. Bovendien werd de rondleiding ook nog eens verzorgd door onze eigen Marius, die de gasten werkelijk alles kan vertellen over CEWE.
De rondleiding begon in het ‘analoge gedeelte’ van het lab. In dit gedeelte worden de foto’s ontwikkeld die gemaakt zijn met wegwerpcamera’s. Ondanks dat bijna iedereen tegenwoordig een digitaal fototoestel of een smartphone met goede camera heeft, blijven de wegwerpcamera’s populair. Foto’s maken van bijzondere momenten en dan een paar dagen wachten op het resultaat, dat blijft spannend en leuk.

Ouderwets en nieuwerwets
De tour werd vervolgd naar het gedeelte waar de ‘normale’ fotoproducten worden ontwikkeld. Onze gasten kregen zowel de ‘ouderwetse’ als de moderne wijze van foto-ontwikkeling te zien. Het complete proces van verwerken, inpakken en versturen van de fotoproducten vindt plaats in ons lab in Mönchengladbach. Voor iedereen een geweldig kijkje in de keuken van CEWE: nu konden ze exact zien welke weg hun bestelling, van productie tot verzending, aflegt. Ook legde Marius de gasten uitvoerig uit hoe het productieproces van het CEWE FOTOBOEK eruit ziet. Aan de reacties te zien en te horen, maakte die uitleg veel indruk!

Q&A met Marius
Na afloop van de rondleiding kreeg men volop de gelegenheid hun vragen te stellen. Dat Marius écht alles weet over CEWE en de software, bleek weer tijdens deze vragensessie. De tour door het lab had de nodige vragen opgeroepen, maar Marius kon alle vragen beantwoorden. Hoewel toch veel vragen over de CEWE software gingen, bleken de klanten toch ook nog met vragen te zitten over de productie en over CEWE als organisatie. Marius zou Marius niet zijn als hij niet alle tijd nam om de vragen duidelijk en volledig toe te lichten.CEWE lunch

Van zoveel indrukken krijg je trek! Gelukkig waren de Duitse collega’s van CEWE ook daarop voorbereid. Deze dag werd dan ook afgesloten met een compleet verzorgde lunch in het bedrijfsrestaurant van CEWE in Mönchengladbach. Ook tijdens de lunch raakten de klanten niet uitgepraat over de labtour en was het een gezellige boel.

Al met al was het een interessante, leuke middag voor onze gasten. Niet alleen de deelnemers vonden het leuk; ook de collega’s van CEWE hebben genoten van het bezoek van onze klanten. Uiteraard zijn de gasten niet met lege handen naar huis gestuurd: iedereen kreeg een goed gevulde CEWE goodiebag mee.