De zomer is al volop aan de gang. Met warme zomeravonden en mooie vakantiebestemmingen is het een fijne tijd om lekker aan de slag te gaan met de camera. Vandaar een zomers blog met tips voor de beste vakantiefoto’s.

Fotografeer je vakantie(bestemming)
Of je nou de fjorden in Noorwegen, de toren van Pisa in Italië of de straten van Praag gaat ontdekken, iedere vakantiebestemming heeft zo zijn bijzondere kenmerken. Een scheve toren fotografeer je natuurlijk op zo’n manier dat het lijkt alsof je de toren met je handen tegenhoudt. De indrukwekkende Fjorden fotografeer je misschien wel vanaf het water. Nieuwsgierig naar wat er in jouw vakantiegebied te fotograferen valt? CEWE licht eens in de tijd een fotogebied uit. Vorige week schreven we nog over het mooie Ierland. Maar ook als je het Waddengebied, de Alpen of de Ardennen bezoekt, heeft CEWE al handige tips voor je klaargezet. Lees ook direct de blog over de acht beste food markets in Europa om te kijken of er een goede food market in de buurt van jouw bestemming is.

Blijf je deze zomer thuis? Beschouw je eigen omgeving dan eens als een vakantiegebied. Door de toerist uit te hangen in je eigen woonomgeving zal je zien dat er in je eigen gebied genoeg te beleven en te fotograferen is. Bezoek het plaatselijke museum, pak een gezellig terrasje of ga op een lange fietstocht door het lokale natuurgebied. Als je thuisblijft omdat je bijvoorbeeld een (grote) verbouwing gaat doen in of om je huis, dan is ook dit een dankbaar onderwerp om te fotograferen. Gezellig klussen en verven aan je huis met een aantal vrienden of met familie. Een waardevol moment dat misschien wel net zo leuk is als een vakantie. Vergeet niet om een foto voor de verbouwing en na de verbouwing te maken. Op deze manier kun je goed de verandering aan het huis zien.

Foto’s aan het strand
In de zomer houden we de weersvoorspellingen goed in de gaten. Het kan namelijk zomaar zijn dat er een goede stranddag in het verschiet ligt. Dat wil niemand missen! Lekker met de blote voeten in het zand en af en toe even het water in om wat verkoeling te zoeken. Ook op je vakantiebestemming is het prachtig om mooie strandfoto’s te maken. Benieuwd hoe jij de beste foto’s op een stranddag maakt? Klik dan hier voor vijf goede tips. Let bij het fotograferen aan het strand wel goed op je materiaal. Door het stuivende zand en (zoute) water kan de camera beschadigd raken. Let vooral goed op bij het wisselen van de lenzen en bij het fotograferen boven water. Bij het wisselen van de lenzen kan er zand in de camera komen, iets wat je absoluut wilt voorkomen.

Zomers tafelen
De zomervakantie is ook de tijd van buiten eten en zomerse tafelen. De zware maaltijden laten we achterwege en de frisse en kleurrijke zomergerechten komen op tafel. Wat ons betreft is dit een uitgelezen kans om de hele familie of lieve vrienden aan die mooie zomers gedekte tafel te fotograferen. Op tafel staan de zomerkoninkjes, frisse salades en de citroen-munt-limonade te wachten en op de achtergrond groeien kleurrijke bloemen. Kortom een prachtig schouwspel voor een foto!

Wat te doen met je vakantiefoto’s?
Om ervoor te zorgen dat jouw zomervakantie een periode wordt om nooit te vergeten heeft CEWE veel fotoproducten voor je. CEWE heeft al duizenden vakantiefotoboeken ontwikkelt en dat doen we altijd met veel toewijding en plezier. Naast vakantieboeken is CEWE ook dé leverancier van al jouw andere fotoproducten. Strandfoto’s doen het erg goed aan de muur: wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke canvas of een drieluik van die ene mooie strandfoto? Zo denk je het hele jaar terug aan dat fijne vakantiemoment.

CEWE wenst je veel vakantie- en fotoplezier!