Er lijkt maar geen einde te komen aan het sprookje van de Red Lions, ons nationale hockeyteam. Na hun zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio, werd John-John Dohmen einde vorige week door de Internationale Hockeyfederatie verkozen tot ‘beste mannelijke speler van het jaar’.

De 29-jarige John-John Dohmen is de kapitein van de Red Lions en speelt als middenvelder bij de Waterloo Ducks. Zoals je hier al verschillende keren kon lezen, is CEWE sponsor van de Waals-Brabantse hockeyploeg. We zijn dan ook bijzonder trots op deze nieuwe internationale erkenning van Belgisch talent want het is de eerste keer dat een Belg deze eer te beurt valt.

Ook Vincent Vanasch, doelman van de Red Lions én van de Waterloo Ducks, was trouwens genomineerd in de categorie ‘beste doelman van het jaar’, maar haalde het jammer genoeg niet.

Tijdens de officiële huldiging van de spelers door hun club in september 2016, verklaarde Baudouin Verschueren, Managing Director van Cewe Benelux en vroeger zelf hockeyspeler, waarom CEWE hockey in het algemeen en het verhaal van de Watducks zo inspirerend vindt: “We geloven in de waarden van de sport. De teamspirit is zeer belangrijk, maar ook de inzet van het team én de individuele inzet van de spelers binnen het team. De Watducks dragen perfect de waarden uit waar we als bedrijf ook voor staan. Het is een club die aan de toekomst bouwt met jonge mensen, die investeert in de eigen jeugd en ik hou van die waarden.”

Dat jarenlange werk van de club wordt hier nogmaals beloond. In naam van het hele CEWE-team willen we John-John alvast feliciteren met deze mooie eretitel.