Het jaar is ten einde en dat betekent dat je de vakantie mooi kunt gebruiken voor het maken van een jaarboek. In ons blog ‘Verzamel je mooie momenten van 2016 in een fotojaarboek’ gaven we je al kort wat tips. Omdat er zoveel creatieve mogelijkheden zijn, gaan we daar in dit blog nog wat verder op in en geven we je wat andere leuke of handige tips.

jaarboek

De voorkant
De software van CEWE kent talloze mogelijkheden die jij kunt gebruiken om je boek zo mooi mogelijk te maken. De voorkant van je boek is zo ongeveer de belangrijkste ‘pagina’. Deze moet representatief zijn voor de inhoud, aantrekkelijk zijn, maar ook weer niet te schreeuwerig. Een leuke tip: gebruik sjablonen. Je kunt sjablonen opvullen met foto’s. Schrijf bijvoorbeeld in ‘sjablooncijfers’ het jaartal waarover het boek gaat, zoals in onderstaand voorbeeld. Staat je boek in het teken van een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld de geboorte van een (klein)kind? Dan vind je onder de categorie ‘baby’ leuke sjablonen die je kunt gebruiken.

jaarboek-2016

Verhalen van 2016
Wat is er het afgelopen jaar allemaal gebeurd? Wat heb je meegemaakt of wat gebeurde er in de wereld om je heen? Fotoboeken maak je voornamelijk voor later, om op die manier nog eens terug te denken aan vroeger. Dan is het leuk dat je niet alleen de foto’s ziet, maar ook weet wat er in die tijd allemaal speelde. De ontwikkelingen in de wereld gaan immers razend snel. Vaak kun je die veranderingen pas achteraf in perspectief plaatsen. Besteed daarom gerust wat ruimte in je jaarboek aan verhalen van dat jaar. Dat kunnen persoonlijke verhalen zijn of juist verhalen van datgene wat er in de wereld is gebeurd en wat indruk op jou heeft gemaakt. Houd je een dagboek bij? Verwerk dan wat van de passages uit je dagboek en neem ze over in je jaarboek.

Tekstvakken voeg je toe door in de menubalk bovenin naar het kopje ‘tekst’ te zoeken. Je zit daar een icoontje met daarin en A en een plusje. Hiermee voeg je een tekstvlak toe. Zowel lettertype als -grootte en –kleur kun je zelf instellen.

tekstvlak

Je fotoboek als kunstwerk
Houd je van dichten? Dan kun je ook korte gedichtjes over het afgelopen jaar maken en die bij de foto’s plaatsen. Daarmee maak je van jouw jaarboek een waar kunstwerk; zowel in foto’s, als in tekst.

Over kunstwerken gesproken: heb je niet zo heel veel (mooie) foto’s van 2016, maar wil je toch graag een jaarboek maken? Met behulp van cliparts, sjablonen en tekstjes hoef je helemaal niet zo heel veel foto’s te hebben om toch een mooi boek te maken. Plaats bijvoorbeeld een foto in een sjabloon en leuk ‘m verder op met cliparts en verfrissende achtergronden. Zo kun je een boek maken met een heel creatieve insteek, waar je foto’s extra mooi in uitkomen, doordat je de pagina’s niet volpropt met heel veel foto’s.

fotoboek inspiratie

Andere herinneringen
Bankbiljetten uit het land waar je op vakantie bent geweest, concertkaartjes, (geboorte)kaartjes of bijzondere (kranten)artikelen: naast foto’s verzamel je door het jaar heen natuurlijk veel meer herinneringen. Wist je dat je deze herinneringen ook prima kunt verwerken in je fotoboek? Scan ze in en plaats deze afbeeldingen in je fotoboek. Zo hoef je al die kleine papiertjes niet te bewaren, maar blijven ze toch bewaard. Ideaal!

Jaarboekje voor een ander
Bij CEWE kun je kiezen uit heel veel verschillende formaten fotoboeken. Een leuke tip: maak een fotojaarboekje voor een ander. Je hebt al een (mini) CEWE Fotoboekje vanaf €7,95. Geef in de software aan hoeveel van jouw CEWE Fotoboeken je wilt afdrukken en je kunt veel meer mensen blij maken met jouw creatie. Maak bijvoorbeeld een klein jaarboekje van de kinderen voor de opa’s, oma’s, ooms en/of tantes. Of geef een fotoboekje van die gezellige vakantie met vrienden cadeau.

Hoe jouw jaarboek er ook uit komt te zien, we wensen je veel plezier bij het maken ervan!
mini-fotoboek