Het is weer de tijd om kaartjes te versturen. Je wilt al je dierbaren natuurlijk wel een fijne kerst en een gelukkig Nieuwjaar toewensen. Bij CEWE kun je prachtige fotokerstkaarten maken. Heb je geen inspiratie voor je kerstkaarten? CEWE geeft je een aantal handige tips voor dé perfecte kerstkaart.

kerstkaart

Hoeveel kerstkaarten?
De keuze is reuze, maar dat maakt het er soms niet gemakkelijker op. Bij CEWE heb je de keuze uit diverse wenskaarten. Zo moet je eerst bedenken of je iedereen een persoonlijke kaart wilt sturen of dat je een set van 10 of 20 stuks gelijke kaarten besteld. Heb je weinig tijd, dan bevelen wij de setjes kaarten aan. Daarmee combineer je het gemak van een set kaarten met het persoonlijke van een fotowenskaart. Heb je tijd genoeg en vind je het leuk om een creatief bezig te zijn met onze software? Pak dan een lekkere kop thee en ga op een winterse middag lekker aan de slag met het ontwerpen van jouw persoonlijke kerstkaarten. Kom je toch in tijdnood, dan kun je altijd nog een set van 10 of 20 gelijke kaarten bestellen.

Welk formaat?
Als je een keuze hebt gemaakt hoeveel kerstkaarten je wilt, dan is het formaat al wat gemakkelijker. Kies je ervoor om je kaarten per stuk te versturen, dan zijn er namelijk drie keuzes: formaat 13×18, ansichtkaart formaat of de langwerpige variant van 10×21. Bij de kaartensets heb je iets meer keuze uit verschillende formaten. Tip: bedenk van tevoren hoe je jouw kaart voor je ziet. Is het een standaard kaart of heeft het een afwijkende vorm. Kijk dan in ons assortiment welk soort kaart het dichtste bij jouw fantasiekaart in de buurt komt!

Welk papiersoort?
We maken het je niet gemakkelijk, want naast formaat en aantal, kun je ook nog zelf de papiersoort kiezen. Tja, we geven je nu eenmaal graag de keuze. Je kunt kiezen uit een wenskaart op standaard papier, hoogglans of premium. Ook kun je jouw wenskaart laten afdrukken op fotopapier.

cewe-kerstkaarten-designs

Design
Als je de praktische dingen eenmaal hebt uitgekozen, begint het leuke werk: het ontwerpen. CEWE helpt je graag op weg met prachtige standaard designs, maar we begrijpen ook dat je graag zelf wilt bepalen hoe je de kaarten opmaakt. In dat geval kies je in de software voor ‘vrije vormgeving’ en je hebt de vrije hand. Kies zelf het aantal foto’s per pagina, de indeling, de achtergrond en de versiering met behulp van cliparts. Ook leuk: neem een video op en verwerk deze in je kerstkaart. Het leuke is: je kunt én een hele mooie kerstkaart maken én een video erin verwerken. De QR-code neemt namelijk maar een kleine ruimte in op de kaart en kun je dus bijvoorbeeld op de achterkant van de kaart zetten, zodat je de voorkant kunt benutten voor een mooi design.

Versturen
Heb je gekozen voor de kaartensets, dan krijg je de kaarten thuisgestuurd. Je kunt er nog een persoonlijk verhaal op je kerstkaart schrijven en vervolgens op de bus doen. Heb je gekozen voor de enkele kaart dan kunnen we ‘m ook direct voor je versturen. Je kunt in de software een mooie tekst aan de binnenkant van de kaart zetten, zodat je kaart ook persoonlijk wordt.

menukaart

Bijpassende menukaart
Heb je een mooie kaart gemaakt en ben je gastvrouw of –heer tijdens (een van) de kerstdagen? Zet dan op je kaart dat je ze uitnodigt voor het kerstdiner en verras ze tijdens de kerst zelf met een bijpassende menukaart. Je kunt kiezen tussen een enkelzijdige menukaart en een dubbelzijdige. Verras je gasten bijvoorbeeld met een mooie foto van jullie samen of met een foto van jullie gezin. Wedden dat ze de menukaart graag mee naar huis willen nemen? Voor meer tips lees je ons blog ‘Zelf je menukaart maken’!