De dagen worden korter, de bomen kaler en het weer steeds donkerder; we gaan richting de winter. Om een beetje vrolijkheid in huis te halen én om in deze donkere maanden iets te doen te hebben, heeft CEWE een leuke tip voor je: maak een mooie regenboogcollage voor in huis!

Regenboogcollage-natuur

Regenboogcollage
Bij een regenboogcollage rangschik je de verzameling foto’s die je wilt gebruiken op kleur. Je raadt het al; dat rangschikken doe je in dezelfde volgorde als de kleuren van de regenboog. De traditionele regenboog begint bij rood en eindigt bij violet. Het ezelsbruggetje om de volgorde van de kleuren van de regenboog te onthouden is ROGGBIV: Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw, Indigo, Violet. Natuurlijk gaan de kleuren in een echte regenboog naadloos in elkaar over en zijn ze niet scherp te onderscheiden. Bovendien maakt het voor je collage niet uit of je nu bij de R van rood begint of bij de G van geel. Waar het om gaat is dat de kleuren mooi in elkaar over lopen.

Natuurlijk zijn er duizend-en-één thema’s die je voor je regenboogcollage kunt gebruiken. Van foto’s van je familie en/of vrienden tot foto’s van kunst of culturele bezienswaardigheden. CEWE geeft je een aantal tips

Regenboogcollage-fruit

Fruitcollage
De fruitcollage is wellicht één van de meest voor de hand liggende regenboogcollages die je kunt maken. Je hebt immers fruitsoorten in alle kleuren van de regenboog en die kleuren zijn doorgaans ook nog eens heel intens. Om niet direct heel veel fruit in huis te moeten halen, kun je er het beste een wat groter project van maken. Koop iedere week een paar soorten fruit, zoals aardbeien, sinaasappels, citroenen, kiwi’s, blauwe besjes en bramen en zet het één voor één op de foto.

Zorg dat je bij het maken van de foto genoeg licht hebt en probeer om iedere keer dezelfde achtergrond te gebruiken. Het mooiste is een witte achtergrond, zodat de kleur van het fruit fel afsteekt. Koop bijvoorbeeld een wit papieren tafelkleed en richt een hoekje in (bij een raam, maar niet direct in de felle zon) waar je de foto’s maakt. Liever écht alleen maar kleur op je foto? Zoom dan zo ver mogelijk in, zodat je alleen fruit fotografeert. Om het jezelf gemakkelijker te maken, kun je het beste een paar stukken fruit in je compositie verwerken. De kans dat je alleen het geel van de citroen te pakken hebt, wordt daarmee veel groter.

Ook leuk, maak een regenboogcollage van fruit én groente en hang beide collages op in de keuken.
Heb je geen zin om zelf alle foto’s te maken? CEWE heeft een uitgebreide beeldbank waar je heel veel foto’s kunt vinden en voor een prikkie kunt kopen.

Regenboogcollage-paddenstoelen

Natuurfoto’s
Houd je van natuurfotografie, dan is dat natuurlijk een prachtig onderwerp voor je regenboogcollage. Van bijzondere landschappen en mooie luchtfoto’s tot detailfoto’s van planten, dieren en bladeren. Je kunt er ook voor kiezen om een herfstcollage te maken met alleen maar rode en oranje kleuren of een collage met bijvoorbeeld maar één onderwerp. Van diverse kleuren bladeren tot bijzondere paddenstoelen in alle kleuren van de regenboog; kijk goed om je heen in de natuur en gebruik je fantasie!

Regenboogcollage

Ratjetoe
Natuurlijk hoef je niet per se een thema aan je regenboogcollage te hangen. Als je al heel veel foto’s hebt, dan kun je die ook gebruiken voor een ‘ratjetoe’ regenboogcollage. Verzamel de foto’s waarin een kleur duidelijk overheerst en kijk welke kleuren nog ontbreken. Voor die kleuren ga je nog op pad om foto’s te maken óf je kiest ervoor om foto’s uit onze beeldbank te gebruiken.
Ook leuk om te maken: een regenboogcollage van je vakantiefoto’s. Het voordeel is dat je dan niet allemaal losse foto’s in huis hebt van al je vakanties, maar één mooie herinnering aan zowel die sportieve wintersport en die gave stedentrip als aan die ontspannen zonvakantie.

Collage-regenboog

Kleurcollage
Naast dat je de foto’s kunt rangschikken op kleur, kun je ook zelf kleurige regenboogfoto’s maken van de meest simpele dingen en die verwerken in een collage. Denk bijvoorbeeld aan een rij kleurpotloden of stiften, kleurige snoepjes, garen in de kleuren van de regenboog, verschillende kleuren T-shirts of verfstaaltjes op kleur. Varieer in je collage met de grootte van de afbeeldingen en je hebt een prachtige collage voor aan de muur van – bijvoorbeeld – een kinderkamer of hobbykamer.

CEWE Wanddecoratie
Als je jouw ideale vorm hebt gekozen, moet je natuurlijk ook nog een type wanddecoratie kiezen. Ga je voor een meerluik van CEWE, dan is vooral het mozaïek meerluik geschikt voor een regenboogcollage.

Wil je helemaal zelf weten hoeveel foto’s je in je regenboogcollage verwerkt? Dan is het handiger om voor het CEWE collage op canvas te gaan. Je kunt dan zoveel foto’s kwijt als je zelf graag wilt.

Heb jij een regenboogcollage gemaakt? We zijn benieuwd naar het resultaat!!