Maak kennis met de mensen van Sales Support. Of beter gezegd, de dames van Sales Support. Zes vrouwen bevolken deze afdeling en dat zorgt voor een hoop gezelligheid. Natuurlijk wordt er ook hard gewerkt aan onder andere logistiek, HR en administratie. Wat ze precies doen en wie het zijn? We gaan nader kennis maken met Lisette, Sabine, Michèle, Danielle, Charlotte en Annemarie.

CHARLOTTE TE BUCK
‘De collega’s maken het werk leuk!’

Charlotte

Charlotte is de jongste telg van de afdeling, sinds februari werkt ze gedeeltelijk bij Sales Support en de klantenservice.

Hoe ben je zo op de afdeling Sales Support terecht gekomen?
Voordat ik bij CEWE kwam heb ik de opleiding secretaresse gedaan op Schoevers. Nadat ik een tijdje op de klantenservice had gewerkt kwam er een plekje vrij bij Sales Support. Sinds afgelopen februari werk ik dus hier en ook nog bij klantenservice. Dat maakt elke dag anders, dat houdt het leuk!

Wat vind je leuk aan je werk bij CEWE?
Het werk is zeer uiteenlopend. Je kan een idee hebben bij wat je gaat doen die dag, maar uiteindelijk loopt die dag compleet anders.

Ook maken de collega’s het werk leuk! We zitten met zijn vieren op kantoor in Nunspeet, de sfeer is erg goed, iedereen kan goed met elkaar samenwerken en af en toe een grapje tussendoor maakt het gezellig!

Hoe is het om samen te werken met collega’s uit België?
Dat is erg leuk. Er zijn natuurlijk wat kleine verschillen in gewoontes en gezegdes en dat zorgt vaak voor hilariteit op kantoor. Aan de andere kant is het jammer dat we elkaar, door de afstand, niet zo vaak zien.

Wat is je favoriete CEWE product en waarom?
Mijn favoriete product is het CEWE FOTOBOEK. Dit klinkt misschien nogal standaard maar ik vind het altijd erg leuk om een fotoboek te maken en later foto’s terug te kijken.

Heb je hobby’s?
Ja zeker! In mijn vrije tijd ben ik veel bij Burnside Cablepark te vinden. Dat is een park waar je kunt wakeboarden. Ik doe het al een tijdje niet meer door een klein ongeluk, maar ben zeker van plan om het in de toekomst weer op te pakken. Daarnaast ga ik graag tennissen met mijn vriend en als het mooi weer lekker het terras op.

Wat is jouw mooiste zomerherinnering?
Mijn mooiste zomerherinnering is bij uitstek de vakantie van mij en mijn vriend naar Curaçao. Hij heeft me daar namelijk op het strand ten huwelijk gevraagd! 🙂

———————————————————————————————————————————————-

MICHÈLE VERSTUYFT
‘Wij vormen een echt Benelux team!’

Michele2

Michèle had de ambitie om dierenarts te worden, maar is sinds 1997 in de wereld van foto’s, fotoboeken en wanddecoratie werkzaam.

Hoe ben je bij CEWE terecht gekomen?
Ik studeerde Latijn wetenschappen in Brussel en had de ambitie om dierenarts te worden. Echter leerde ik toen mijn grote liefde kennen, heb de studie gestopt en dierenarts zou ik niet meer worden. Een tijd heb ik bij een Franstalige slijpstenenfabriek gewerkt, tot ik in september 1997 bij CEWE aan het werk ging. Ik werd aangeworven als polyvalente bediende en werk nu al geruime bij de afdeling Sales Support. Daarnaast doe ik ook werkzaamheden voor de boekhouding.

Na al die jaren heb je vast een favoriet CEWE product?
Absoluut! Ik hou echt van het CEWE FOTOBOEK, omdat dit de mogelijkheid biedt om mooie momenten en gebeurtenissen samen te bundelen. Een favoriet formaat heb ik niet, voor elke gelegenheid is er wel een formaat dat past.

Over je werk bij CEWE, wat vind je het leukst om te doen?
Het leuke aan mijn werk bij CEWE is de diversiteit van het werk, de sfeer en de collega’s. Ik ben vrij om mijn taken zelf in te delen, dat geeft mij autonomie en dat bevalt mij zeer goed.

Hoe is de sfeer op de werkvloer?
Samen met Sabine werk ik op het kantoor in Mechelen en daar is de sfeer altijd goed. Voor zover ik van mijn collega’s begrijp is de sfeer in Nunspeet ook erg goed, maar dat kan ik moeilijk beoordelen omdat we daar niet dikwijls aanwezig zijn.

Hoe bevalt de samenwerking met de Nederlandse collega’s?
Het heeft een tijdje nodig gehad om gewend aan elkaar te geraken. De Nederlandse en Belgische cultuur verschilt nogal van elkaar. Maar het is een zeer positieve ervaring, men kan op iedereen rekenen. We vormen een écht Benelux team!

En wat zijn je hobby’s?
Ik heb een grote tuin bij het huis en gelukkig hou ik van tuinieren. Daar kan ik lekker ontspannen na een drukke werkdag. Ook wandel ik graag, dan kom ik helemaal tot rust.

Wat is je mooiste zomerherinnering?
Dat is mijn citytrip naar Barcelona.

———————————————————————————————————————————————-

LISETTE VAN ‘T HUL
‘4 meiden in Nunspeet, 2 in Mechelen. Een al gezelligheid!’

Lisette

Hoi Lisette, laten we eens beginnen met je hobby’s. Kan je daar meer over vertellen?
Natuurlijk! In mijn vrije tijd ben ik veel op het korfbalveld te vinden. Helaas kan ik zelf niet meer spelen in verband met een enkelblessure, maar ik vermaak me nog prima binnen verschillende commissies en heb van alles te doen. Erg leuk!

Klinkt erg gezellig! En wat is je mooiste zomer herinnering?
Mijn mooiste herinneringen heb ik aan de vakanties die ik als kind met het hele gezin doorbracht. Ik kom uit een groot gezin dus dit was altijd superleuk! Deze zomer zijn we voor het eerst sinds jaren weer eens met z’n allen op vakantie gegaan. Dit soort vakanties zijn toch wel heel waardevol voor mij.

Dan gaan we het nu toch even over je werk hebben. Sinds wanneer werk je bij CEWE?
Ik heb sinds mijn 16e vakantiewerk gedaan bij CEWE. Op die manier heb ik zo’n beetje elke afdeling gehad in de loop van de jaren. Na mijn VWO ben ik Orthopedagogiek gaan studeren. In 2010 ben ik afgestudeerd en tijdens mijn afstuderen deed ik ook weer vakantiewerk bij CEWE. Op dat moment ging er een collega weg op de afdeling Logistiek en zo ben ik blijven hangen. Iets heel anders dan mijn studie, maar ik heb geen moment spijt gehad. Helemaal nu ik naast mijn rol als manager Sales Support & Logistiek ook verantwoordelijk ben voor de HR binnen CEWE Benelux. Deze afwisseling maakt mijn werk nog leuker!

Wat vind je het leukste aan je werk bij CEWE?
Het leukste vind ik toch wel de sfeer binnen de organisatie. Het onderling contact met alle collega’s is erg goed en iedereen gaat ongedwongen met elkaar om. Daarnaast vind ik voor mezelf de combinatie Sales Support/Logistiek en HR erg interessant! Op beide gebieden kan ik me goed ‘uitleven’ en ook beiden bieden mij de nodige uitdaging.

Hoe is de sfeer op de werkvloer?
Zoals gezegd is de sfeer erg goed. Binnen de afdeling kunnen we erg goed met elkaar opschieten en zijn we een hechte club. We hebben wat dat betreft een goede balans tussen werk en gezelligheid. We hebben elkaar altijd genoeg te vertellen en zijn wat dat betreft een hele sociale afdeling.

Hoe bevalt het om samen te werken met de Belgische collega’s?
Natuurlijk liggen Nunspeet en Mechelen niet bij elkaar om de hoek, maar we proberen elkaar wel zo vaak mogelijk te zien en te spreken. We houden elkaar op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen en helpen elkaar waar nodig. Dit werkt erg prettig, want zo hebben we altijd een back-up als we bijvoorbeeld ergens niet aan toe komen of even wat teveel werkzaamheden hebben liggen.

Wat is je favoriete CEWE product? En kan je hier iets meer over vertellen?
Dat is dan toch wel de Forex wanddeco. Qua materiaal oogt het misschien iets simpeler, maar dat is juist wat mij enorm aanspreekt. Vooral mijn Instagram foto’s komen hier altijd mooi op uit!

———————————————————————————————————————————————-

SABINE VAN DEN BALCK
‘Ik heb mij in al die jaren bij CEWE nog nooit verveeld’

Sabine

Sabine, laten we meteen met de deur in huis vallen. Waarom heb jij je nog nooit verveeld bij CEWE?
Haha goeie vraag! Maar dat komt vooral door de diversiteit aan taken. Ik ben in 1978 bij CEWE begonnen te werken. Toen nog bij de klantendienst in Brussel. Vervolgens was ik verantwoordelijk voor de binnendienst, logistiek en sinds 2008 werkzaam bij de afdeling Sales Support.

Dagelijks ben ik bezig met allerlei administratie werkzaamheden, klantencreatie, prijsinvoer, condities beheren, diverse programma’s beheersen enzovoorts. Daarnaast doe ik ook nogal eens vertaalwerkzaamheden, aangezien ik ook Frans spreek. Erg leuk om dit te allemaal te kunnen delen met mijn jongere collega’s, dat is voor mij een perfecte match!

Verder is de sfeer op de werkvloer in Mechelen erg goed en is het samenwerken met mijn collega’s uit Nederland erg positief. Er wordt hard gewerkt, maar ook gelachen…. En andersom haha….

Hoe ben je in 1978 bij CEWE terecht gekomen?
CEWE was mijn eerste baan. Ik wilde wel een opleiding volgen maar mijn studiebeurs werd echter afgekeurd, waarna ik direct op zoek ging naar een baan. En die vond ik bij CEWE.

Wat is in al die jaren je favoriete CEWE product geworden?
Voor mij blijft dit het CEWE FOTOBOEK. Sinds het CEWE FOTOBOEK in 2005 geïntroduceerd werd ben ik een grote fan. In het analoge tijdsperk moesten de foto’s in een album geplakt worden, dat deed ik niet zo graag. Het koste erg veel tijd en daarom zijn veel van mijn analoge foto’s niet gebruikt. Nu kan ik prachtige fotoboeken maken met de handige software, die steeds weer nieuwe snufjes en toepassingen krijgt. Mijn boekenkast thuis staat inmiddels vol met allerlei mooie fotoboeken en er gaan er nog veel bij komen!

Wat doe je naast je werk bij CEWE?
Gewoon genieten van het thuis zijn of lekker uit eten, naar de bioscoop. En natuurlijk reizen waarbij ik vrienden in het buitenland bezoek. Maar mijn grootste hobby op dit moment is het babysitten op mijn kleinzoon, mijn tweede man in mijn leven.

Wat is jouw mooiste zomerherinnering?
Een van mijn mooiste zomerherinneringen is van mijn eerste vakantie in het buitenland. Zonder ouders en met mijn beste vriendin, in 1978, net voordat ik begon te werken bij CEWE. Met een oude goudkleurige Starletje van Toyota trokken we naar het zuiden van Frankrijk, op avontuur met een Tube-tent en wat kleren. Het was zalig! Via luxe hotels en goedkope campings in Marseille, Cannes en Nice zijn we geëindigd in Monaco. Uiteraard hebben we daar het casino bezocht en geprobeerd de jackpot te winnen. Nu ik eraan terugdenk was het een super tijd, waarvan ik graag een CEWE FOTOBOEK van zou willen maken.

———————————————————————————————————————————————-

DANIELLE COLIJN
‘Ik wil me nog meer verdiepen in alle mogelijkheden van het CEWE FOTOBOEK’

20161005_105225

Het CEWE FOTOBOEK is je favoriete CEWE product?
Ja, dat klopt. Ik vind het een hele leuke manier om al je foto’s te bundelen en er later weer eens op terug te kijken. De mogelijkheden zijn eindeloos, ondanks dat ik bij CEWE werk weet ik ze echt niet allemaal. Maar ik ga me er zeker nog meer in verdiepen, het is zo leuk!

Sinds wanneer ben je werkzaam bij CEWE, op deze afdeling?
Ik heb de Hotelschool gedaan, iets heel anders, en ging na die opleiding NIMA A in de avonduren doen. Daarbij zocht ik een baan voor overdag en kwam ik via een uitzendbureau bij CEWE terecht. Dat was in 1999 en sindsdien heb ik altijd op deze afdeling gewerkt.

Je bent dus al aardig wat jaartjes werkzaam bij CEWE. Wat vind je het leukste aan je werk?
De afwisseling in mijn werk vind ik echt het leukste, niet een dag is hetzelfde. En natuurlijk de leuke collega’s! CEWE is een informeel bedrijf en daar voel ik me erg prettig bij. We zijn een echt team en staan allemaal voor de ander klaar, daarbij is er ook volop gezelligheid, wat mij betreft een super combinatie.

De afdeling Sales Support bestaat uit 4 Nederlandse en 2 Belgische medewerkers. Hoe bevalt dat?
Dat gaat erg goed. Vooral de laatste maanden hebben we veel tijd geïnvesteerd om de samenwerking verder te verbeteren en dat werp zijn vruchten af. Af en toe is de fysieke afstand tussen Mechelen en Nunspeet lastig, maar via mail en telefoon bereik je ook heel veel. Het leukste blijft toch wel elkaars woordgebruik . Sommige termen die in Nederland worden gebruikt kennen ze niet in België, en omgekeerd.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik heb twee jonge zoontjes die veel aandacht vragen, daarnaast doe ik aan korfbal en houd ik van gezellige momenten met familie en vrienden.

Wat is jouw mooiste zomerherinnering?
Zomer is voor mij: gezelligheid buiten, op het strand, een terrasje pakken of in de tuin zitten. Lekker buiten zijn, geweldig!

———————————————————————————————————————————————-

ANNEMARIE MEESTERS

‘De zomervakantie in 2008 in Vietnam, dat is bij uitstek mijn mooiste zomerherinnering’

14203354_1144540112268745_1541156361449012247_n[2]

Hoi Annemarie, kan je wat meer vertellen over jouw mooiste herinnering aan de zomer?
Mijn mooiste zomerherinnering is erg bijzonder. In de zomervakantie van 2008 ben ik 16 dagen naar Vietnam geweest. In deze rondreis heb ik alle highlights van dit prachtige land gezien. Het is te veel om op te noemen, maar dit zijn een paar voorbeelden.

Per traditionele cycle (soort fietstaxi) heb ik Hanoi verkend, zelf gefietst door prachtige groene landschappen, rijst- en pindavelden op weg naar Mai Chau, de grotten van Halong Bay verkend, de nachttrein naar Hué, een bezoek aan de Verboden Stad en nog veel meer. Verder heb ik in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon in de Cu Chi tunnels gelopen. Dit verbazingwekkende ondergrondse netwerk werd door de Vietcong gebruikt tijdens de oorlog. Als laatste hebben we de Mekong Delta bezocht, ook wel de ‘Rijstkom’ van Azië genoemd. Op een boot hebben we gevaren we over de rivier de Mekong waar we drijvende markten hebben gezien.

Het was mijn eerste keer dat ik een land in Azië bezocht, maar wat een enorm indrukwekkende ervaring!

Zo, dat klinkt inderdaad erg indrukwekkend. Wat doe je nog meer naast je werk bij CEWE?
In mijn vrije tijd kun je mij thuis aantreffen op de bank met een goed boek. Graag lees ik ter ontspanning een thriller. Ook vind ik het heerlijk om naar een detective- of misdaadserie te kijken. Daarnaast kun je mij ook met enige regelmaat in een museum vinden. Mijn laatste museumbezoek was in het Rijksmuseum te Amsterdam.

We gaan het ook nog even over je werk bij CEWE hebben, hoe ben je hier terecht gekomen?
Van november 2014 tot en met april 2015 heb ik een half jaar via een uitzendbureau gewerkt op deze afdeling, dit ter vervanging wegens zwangerschapsverlof. In juli 2015 heeft CEWE mij terug gevraagd en in sinds augustus 2015 ben ik officieel in dienst.

Je werkt dus nog niet zo lang bij CEWE als je naaste collega’s. Bevalt het je?
Ja, het bevalt heel goed. Er hangt een prettige informele werksfeer binnen de organisatie en bij ons op de afdeling is er altijd tijd voor een lolletje en social talk. We weten precies wat we aan elkaar hebben, helpen elkaar waar nodig. We hebben ook onze eigen (kantoor)humor, erg leuk!

Wat vind je leuk aan je werk bij CEWE?
De afwisseling in mijn werkzaamheden. Mijn hoofdtaak ligt bij het onderdeel logistiek. Verwerken van de dagelijkse bijzonderheden uit de gereden routes van onze koeriersdiensten. Behandelen van meldingen van de klantenservice met betrekking tot de verzending van fotowerk en het onderhoud van de fotokasten waarin ons fotowerk wordt bezorgd bij onze routeklanten. Het maken van logistieke rapportages. Daarnaast draagt de goede sfeer op mijn afdeling er ook toe bij dat ik dagelijks met veel plezier naar mijn werk ga.

Heb je een favoriet CEWE product? Zo ja, kan je hier iets meer over vertellen?
Mijn favoriete CEWE product is het CEWE FOTOBOEK. De kwaliteit is erg goed. Het is fijn om je mooie momenten die je met je fototoestel hebt vastgelegd tastbaar te maken. Een fotoboek doorbladeren is uiteindelijk toch veel leuker, dan op een scherm van je PC of tablet een diavoorstelling te bekijken. Ook heb ik onlangs een kleine canvas wanddecoratie besteld. Ik moet zeggen dat ik ook hier enthousiast over geworden ben.