Wat is er lekkerder in de zomer dan een ijskoud drankje? Een koud biertje, een groot glas limonade, een lekker smoothie of een frisse cocktail is op warme dagen voor iedereen een traktatie. Naast dat je er van kunt genieten, kun je deze bijzondere creaties natuurlijk ook op de foto zetten. Je kunt ze als detailfoto gebruiken in je zomerfotoboek of laten afdrukken op bijvoorbeeld canvas en er een leuke wanddecoratie van laten maken. CEWE geeft je een aantal tips voor lekkere én good looking zomerdrankjes.

Drankje

Variëren met drankjes
Om maar direct met de deur in huis te vallen: drankjes fotograferen is absoluut niet het gemakkelijkste dat er is. Het glas reflecteert al snel of het drankje ziet er nét niet zo lekker uit als dat je in gedachten had. Veel van de foto’s van drankjes die je op internet vindt, zijn dan ook nabewerkt. Maar dat betekent niet dat jij dat ook direct moet doen.

Bier fotograferen
Bier is op zijn mooist als het een gouden gloed heeft en lekker fris oogt. Dat lekkere, frisse effect kun je op verschillende manieren bewerkstelligen. De gouden gloed versterk je bijvoorbeeld door het biertje tussen jouw toestel en de belangrijkste lichtbron in de ruimte te zetten (bij voorkeur de zon natuurlijk). Zo zorg je ervoor dat er een klein beetje tegenlicht is en het licht letterlijk in je biertje schijnt. Ook zie je de details van de vloeistof, zoals bubbeltjes, extra goed. Wil je zeker weten dat je een bruisend biertje fotografeert? Gooi dan wat normaal tafelzout door je bier. Verspreid het gelijkmatig, zodat overal in het glas mooie bubbels ontstaan.

Bier

Kleurrijke cocktail
Bij een lekkere, frisse cocktail denk je al gauw aan felle kleurtjes, kersen op het randje van het glas en parasolletjes. Maar als je de cocktails zelf fotografeert, komen de kleuren soms niet zo mooi uit als je had gehoopt. Die kersen en parasolletjes worden dan ook niet voor niets toegevoegd. Om een goede cocktailfoto te maken, is het slim om felkleurige ‘accessoires’ toe te voegen aan de foto. Dat kan een kers of aardbei op een stokje zijn of een olijf in het glas, maar je kunt ook de ruimte rondom het glas opvrolijken. Voeg een frisse limoen, felrode aardbei of een sappige sinaasappel toe aan je compositie en je foto krijgt direct meer kleur.

Cocktail

Fris glas wijn
Wil je een glas wijn fotograferen? Je creëert een extra fris effect door het glas vijf minuutjes voordat je een foto wilt gaan maken in de vriezer te leggen en daarna direct de witte wijn in te schenken. De condens op het glas zorgt voor mooie druppels. En ga je er écht helemaal voor? Maak het glas voordat je ‘m in de vriezer legt even nat. Condens gegarandeerd!

Gezonde smoothie
Hoewel smoothies super gezond én lekker zijn, zien ze er niet altijd even lekker uit. Dat komt doordat je allerlei ingrediënten met verschillende kleuren door elkaar gooit en tja, daar komt niet altijd het meest mooie drankje uit. Net als bij de cocktail zijn de toegevoegde details heel belangrijk om een goede foto van een smoothie te kunnen maken. Dat start al bij het glas. Je kunt kiezen voor een standaard longdrink glas, maar dat maakt de foto niet heel spannend. Leuker is om je drankje in een speciale ‘smootie jar’ te gieten of in juist in een leuk cocktailglas. Wat ook leuk is, is om een oud jampotje te gebruiken als glas. Knoop er een touwtje om en je hebt een super leuk smoothie glas.

Om je foto kleur te geven, kun je rondom het glas verse ingrediënten leggen. Muntblaadjes, schijfjes citroen of blauwe bessen: speel met de compositie en de kleuren. Je kunt kiezen voor willekeurige ingrediënten, maar het is natuurlijk ook leuk om de ingrediënten van de cocktail te gebruiken voor de compositie.

Smaakvol water
Wat is er lekkerder dan op een hete zomer dag een lekker koud glas water te drinken? Ook dit drankje leent zich perfect voor het maken van foto’s. Vul een waterkan met ijsblokjes en water en voeg er verschillende ingrediënten aan toe. Citroenschijfjes, bosvruchten of sinaasappelschijfjes doen het altijd goed. Een andere lekkere tip is om verse muntblaadjes in het water te doen of een komkommer in de lengte af te schaven en de lange plakjes in de waterkan te doen. De lange plakjes komkommer zorgen voor een superleuk en fotowaardig effect. En dat niet alleen: komkommerwater is ook nog eens hartstikke lekker!

Water-met-een-smaakje

Varieer in perspectief
Je kunt je foto ook leuk maken door te variëren in de perspectiefvan waaruit je de foto neemt. Standaard maak je de foto natuurlijk van voren. Maar het is ook leuk om je drankje van boven te fotograferen, met name als je gebruik maakt van versiering rondom het glas. Maak je de foto van onderen, dan lijkt je drankje veel groter dan hij werkelijk is. Varieer in compositie, perspectief en met verschillende drankjes en voor je het weet heb je een hele collectie ‘lekkere foto’s’.

Je kunt de foto’s vervolgens gebruiken om af te drukken op kleine canvasdoekjes, maar je kunt er ook zomerse kaartjes van maken om te versturen. Ook leuk: een zelfgemaakte ‘drankjeskalender’, waarbij je iedere maand een foto kiest van een drankje dat past bij het seizoen; in de zomer een frisse cocktail, in de winter een goed glas chocomelk. Wees creatief, CEWE doet de rest!