Als je voornemens bent om met je grote liefde te gaan trouwen, dan is dat natuurlijk een feestje! Een moment in het leven dat je voor altijd met je meedraagt. Logisch dat je deze dag zo goed mogelijk wilt vastleggen. Een van de belangrijkste punten om te regelen voor je trouwerij is de fotograaf. Zorg dat een fotograaf inschakelt die jullie kent (of gemakkelijk leert kennen) en die weet wat je belangrijk vindt.
Hoewel je zelf natuurlijk niet de foto’s maakt als je gaat trouwen, zijn er wel degelijk dingen waar je op kunt letten en waar je de fotograaf in kunt sturen en begeleiden.

 

1. Een goede voorbereiding is het halve werk
Stel van tevoren een lijstje op van mensen, details en elementen die je graag wilt vastleggen. Een goede fotograaf ziet die details zelf ook, maar weet niet natuurlijk wat voor jullie allemaal belangrijk is. Denk aan een foto van opa met kleinkind, een foto van het horloge van de bruidegom omdat het een erfstuk is of een mooie foto van die ene tante uit Australië. Schrijf van tevoren op welke (combinaties van) mensen je graag op de foto wilt hebben, want je hebt maar één dag de kans om met je trouwjurk of –pak op de foto te gaan met deze mensen die dierbaar voor je zijn.

 

2. Regel een originele locatie
Op de grote dag zelf is er natuurlijk een moment ingepland voor het maken van trouwfoto’s. Zoek een locatie uit waar het niet te donker, maar ook zeker niet te licht is. Hoewel goed weer en zon op je bruiloft natuurlijk fantastisch is, kan het voor het maken van foto’s wat lastiger zijn. Daarnaast is het leuk om een originele trouwlocatie uit te zoeken, die goed bij jullie past of misschien ergens symbool voor staat. Meer tips voor een originele trouwfotolocatie lees je hier!

 

CEWE-trouwfotolocatie

3. Een beetje hulp
Zorg dat je bij het maken van de trouwfoto’s hulp hebt van een bekende. De fotograaf kan immers niet én de perfecte foto maken én zorgen dat de jurk goed ligt, het haar van de bruidegom goed zit en ervoor waken dat gekke details je foto verpesten. Bovendien zie je door de lens weer andere dingen en is het fijn dat de fotograaf iemand instructies kan geven om het plaatje perfect te maken. Kies een vriend(in) of familielid uit die dichtbij jullie staat en die weet wat jullie leuk vinden. Het maken van de foto’s is een intiem moment, dan wil je er zeker van zijn dat je de juiste persoon bij je hebt. Kies iemand uit die oog heeft voor detail en die je bovendien graag om je heen hebt.

 

4. Let niet teveel op de fotograaf
De fotograaf zal de hele dag om jullie heen zijn; bij de ceremonie, bij het diner en (in sommige gevallen) ook bij het feest. Schiet daarom niet direct in de houding als je een lens op je gericht ziet, maar ga gewoon door met datgene waar je mee bezig was. De manier waarop je kijkt, lacht en beweegt is blijkbaar een fotowaardig moment die de fotograaf vindt passen bij de dag. Vraag de fotograaf zo af en toe om een foto te laten zien op zijn toestel. Goed voor je eigen gemoedsrust, zodat je zeker weet dat het goed komt.

 

5. Een mooie terugblik op een fantastische dag
De mooie momenten van jullie prachtige trouwdag wil je natuurlijk in een mooi en hoogwaardig fotoboek. Kies je voor een CEWE FOTOBOEK dan weet je zeker dat je een kwalitatief hoogstaand fotoboek hebt, waar de kleuren goed in uitkomen. Bovendien kun je kiezen uit zeer uiteenlopende formaten, materialen en fotopapier. Een leuke tip: maak voor je dierbaren een kleiner formaat CEWE FOTOBOEK, zodat je ook hen een mooie herinnering aan jullie trouwdag kunt geven. Wil je liever niet zelf aan de slag? Je kunt ook je fotograaf vragen om het fotoboek met de software van CEWE te maken en bij ons te laten afdrukken.

 

shutterstock_54918694-600x400