Het is weer bijna zover: duizenden kinderen doen dit voorjaar hun communie of hun lentefeest. Een belangrijke dag in een kinderleven. Dus wat is er leuker dan je eigen, unieke uitnodigingen of bedankkaarten maken voor deze bijzondere gelegenheid? Natuurlijk is het dan wél handig om mooie portretfoto’s van je zoon of dochter te hebben. Lees onze tips en trucs voor het zelf maken van de mooiste foto’s en communiekaarten.

Communiekaarten1

Met deze tips maak je de mooiste foto’s en kaarten van je kind
1. Niet alle kinderen houden van poseren voor de foto. Fotografeer je kind in dat geval terwijl het opgaat in zijn favoriete hobby: dansend, fietsend, of spelend met de hond. Laat hem of haar vooral lekker zijn gang gaan en maak ondertussen foto’s. Mooie, spontane foto’s zijn het resultaat! (Onderstaand design komt uit de categorie Patroon)

2. Maak een serie foto’s van je kind. Zo heb je niet alleen genoeg keus na afloop, maar zo heb je ook de mogelijkheid om verschillende foto’s op één kaart te monteren. En dat geeft een superleuk effect. Fotografeer je kind bovendien niet alleen in verschillende poses en vanuit verschillende hoeken, maar maak ook close-upfoto’s. Houd het liever wel bij één locatie, zodat je foto’s bij elkaar passen wat betreft licht en kleur.

3. Zwart-wit foto’s doen het ook altijd goed op kaarten. Maak de foto’s gewoon in kleur en kijk achteraf of de foto’s misschien mooier zijn in zwart-wit. Ook handig wanneer je erg verschillende foto’s hebt qua licht en kleur die je toch graag samen op één kaart wilt gebruiken. Verhoog eventueel het contrast voor nog sprekendere foto’s.

Zwart-witfoto's in een serie

4. Denk ook aan detailfoto’s. Maak bijvoorbeeld de naam van je kind of communiedatum van Scrabbel-letters en fotografeer deze. Of neem een foto van de hand van je kind terwijl het een bloem vasthoudt. En fotografeer je je dochter terwijl ze aan het dansen is? Maak dan bijvoorbeeld ook een foto van haar balletschoentjes. Leuke mogelijkheden genoeg!

5. Zorg er verder voor dat de achtergrond niet teveel afleidt en fotografeer je kind altijd op ooghoogte. Ga dus door je knieën als dat nodig is! Zo wordt je foto direct veel persoonlijker. Lees ook onze andere tips voor het maken van mooie kinderfoto’s en portretfoto’s.

Communiekaarten3

Zo maak je de communiekaarten
Ga in dit geval niet naar ‘Fotoboeken’ in onze software, maar kies voor ‘wenskaarten’. Kies welk formaat kaart je wilt hebben en ga daarna naar Ontwerp —> Inhoud –> Meer downloaden waar je vervolgens kunt kiezen uit diverse leuke designs. Kijk bijvoorbeeld eens bij de categorie Geloof, Bloemen of Bedankt. Kies jouw favoriete design en voeg je mooie zelfgemaakte foto(’s) toe. Nog een leuk tekstje, de naam en de datum erbij en klaar ben je!

Natuurlijk kun je ook een geheel eigen ontwerp ontwerpen. Gebruik één beeldvullende foto of zet twee of drie foto’s naast elkaar. Eventueel kun je nog leuke achtergronden, cliparts of passepartouts toevoegen.