Eerder schreven we al dat er steeds meer met de smartphone gefotografeerd wordt en gaven we tips hoe je dat het beste aan kunt pakken. Daarbij kunnen tips voor het maken van een leuke selfie natuurlijk niet ontbreken, want het maken van deze foto’s is onlosmakelijk verbonden aan de smartphone. Aan de slag dus!

shutterstock_176129813

Kijk naar de camera
Vaak zie je bij selfies dat mensen naar het beeldscherm kijken en niet naar de camera. Dat zorgt ervoor dat het lijkt alsof je een beetje wegkijkt van de foto, terwijl je juist denkt recht in de camera te kijken. Let er dus even op waar je heen moet kijken voor je een selfie maakt.

Zorg dat het past
Zeker als je met meerdere mensen op een selfie wilt, is het een hele klus om iedereen in beeld te krijgen. Het helpt om degene die het meest vooraan staat de camera te geven en om niet naast elkaar te gaan staan, maar eerder een beetje schuin achter elkaar. Op die manier passen er meer mensen in het scherm 🙂

Kijk omhoog
Hoewel dit niet voor iedereen geldt, staan de meeste mensen beter op de foto als deze schuin van boven genomen wordt. Het omgekeerde geldt (voor de meeste mensen) voor foto’s die van onderaf genomen worden, vermijd dat dus als het kan 🙂 Het is in elk geval aan te raden om een selfie niet helemaal recht van voren te nemen, dat haalt veel diepte weg de foto.

Gebruik de selfie-stand
Veel nieuwere camera’s hebben een heuse selfie-stand. Hierbij ‘draait’ de camera, waardoor je kunt fotograferen met het scherm naar je toe. Handig, want dan kun je in ieder geval zien of je (allemaal) in beeld bent. Heeft je camera deze functie, gebruik ‘m dan! Het is misschien een beetje ongemakkelijk dat je jezelf steeds in beeld ziet, maar je maakt er uiteindelijk wel betere foto’s mee.

Voorkom ‘de arm’
Je herkent het vast; de arm van degene die de camera vasthield, staat ook op de selfie. Soms zelfs als een aanzienlijk gedeelte van de foto. Het blijft lastig om deze arm uit beeld te krijgen, maar het kan helpen om de foto met gebogen arm te maken en daarbij je armen zo laag mogelijk te houden. Ga je met meer mensen op de foto, dan kun je ook proberen om met z’n tweeën de camera vast te houden. Dit vergt wel een beetje oefening 😉

Het blijft een selfie
Hoewel de bovenstaande tips wellicht van pas kunnen komen, blijft een selfie wel een selfie. En die zijn meestal vooral bedoeld om een gezellige momentopname te maken, als je iets leuks aan het doen bent. Zorg er dus vooral voor dat het plezier van je selfie afstraalt, dan kan ie niet mislukken!

shutterstock_278464001