De zomer wil nog niet echt mee, maar dat kon de pret niet drukken tijdens de prijsuitreiking van de CEWE Photo Awards, op zondag 21 juni in het Brusselse Tour&Taxis. Bezoekers van deze prachtige site konden de voorbije weken al de 120 genomineerde werken van onze ‘Made in Belgium’-wedstrijd bewonderen. Een thema dat onmiskenbaar tot de verbeelding sprak, want we mochten niet minder dan 1.100 inzendingen ontvangen. Maar er kon er natuurlijk maar eentje de hoofdprijs (reis 8 dagen Hotel Kefaluka Resort***** Egeïsche kust voor 2 personen van Sunweb) winnen.

winnaars

Na een eerste selectie van de genomineerden, wachtte de professionele jury de moeilijke taak de tien winnaars en de uiteindelijke winnaar van de hoofdprijs aan te duiden. Die eerste prijs ging naar Ludo Tyteca. Deze 65-jarige gepensioneerde bibliothecaris en secretaris van de Koninklijke Fotoclub Westhoek Veurne kreeg de smaak te pakken in de jaren ’70, na de geboorte van zijn dochter. En sindsdien is zijn liefde voor de fotografie een ware passie geworden. Ludo kon jammer genoeg niet op de prijsuitreiking aanwezig zijn, maar we konden hem wel even strikken voor een woordje uitleg over zijn winnende foto. “Ik heb deze foto genomen op het strand van Nieuwpoort. En er is helemaal niets in scène gezet. De mensen die je op de foto ziet, zijn drukbezet, ze hebben een eigen zaak, maar maken er een jaarlijkse gewoonte van om op het einde van het seizoen de “fin de saison” zoals wij zeggen, te vieren met een champagneontbijt op het strand. Ze gaan eerst zwemmen in de frisse Noordzee en genieten daarna van de bubbels op het strand, dat voor de rest helemaal verlaten is. Ik was echt gefascineerd door dat tafereel, met deze foto als resultaat. Ik heb die mensen de foto dan uiteindelijk ook cadeau gedaan.”

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De Belgische kust en onze Bourgondische levensstijl zijn twee onderwerpen die wel vaker terugkomen in de foto’s van de 10 winnaars. Telkens met een eigen, persoonlijke toets. Ook onze rijke modetraditie en de architectuur haalden duidelijk het beste naar boven bij onze deelnemers.

Ontdek en bewonder hieronder de top 10. Nogmaals dank aan alle deelnemers, proficiat aan de winnaars en tot volgend jaar voor een nieuwe editie van de CEWE Photo Awards.

2e plaats          Johan De Ridder

8077

3e plaats          Eddy Meulemans

8784

4e plaats          Pascale Schotte

7274

5e plaats          Lieven Lema

7037

6e plaats          Boudewijn de Busschere

6361

7e plaats          Jan De Schepper

8618

8e plaats          Bernadette Deckx

SONY DSC

9e plaats          Sébastien Adriaensen

8194

10e plaats        Sandy Meijer

7440