In diverse steden van Nederland zijn er altijd wel mooie fototentoonstellingen waar je terecht kunt. Wij hebben 2 exposities voor je geselecteerd die nu lopen, en die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken bij onze Noorderburen. De exposerende fotografen laten ons meekijken naar wat zij de afgelopen tijd in de wereld hebben gezien, wat hen opvalt en wat zij ons willen meegeven. Kortom, ze geven ons een andere kijk op de wereld. Gaat dat zien!

Jimmy Nelson 2014-15

Jimmy Nelson
De gepassioneerde meesterfotograaf Jimmy Nelson reisde vier jaar lang de wereld over. Hij bezocht tientallen inheemse volkeren en portretteerden hen op hun mooist. Van de Mursi in de Hoorn van Afrika tot de Dani in Papoea Nieuw-Guinea, van de Chukchi in ijzig Siberië tot de Masaaï in Oost-Afrika; je staat oog in oog met prachtig uitgedoste mensen in overdonderende landschappen. Met zijn scherpe oog en beheersing van de technische camera realiseerde Nelson een reeks fotografische meesterwerken en een romantisch beeldverhaal van verre volken. Haarscherpe fotografie op wandvullend formaat, omgevingsgeluiden en video (the making of) maken de tentoonstelling JIMMY NELSON tot een visueel spektakel.

Deze expositie is zien in het Afrika Museum in Berg en Dal van 15 november 2014 t/m 14 juni 2015. http://www.afrikamuseum.nl

————————————————————————————————-

Zara Samiry - Stories of Change

Stories of Change 
De fototentoonstelling Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’ laat diverse foto- en videoverhalen uit de Arabische wereld zien. Lokale fotografen en multimediamakers geven een onthullend en intiem inkijkje in het dagelijks leven in vijf Noord-Afrikaanse samenlevingen. Wat heeft de revolutie teweeggebracht in de verschillende landen? Wat betekent het voor de levens van mensen en welke problemen kennen zij vandaag de dag nog? Door het verhalende perspectief daagt de tentoonstelling de beeldvorming van de bezoekers uit en geeft het nieuwe, verrassende inzichten.

De tentoonstelling Stories of Change is te zien in het Humanity House in Den Haag van 20 februari t/m 31 mei 2015. http://www.humanityhouse.org

Bron: http://www.fotografie.nl