Soms is het leuk om te fotograferen volgens een bepaald thema, een mooie manier van creatief fotograferen. Richt je bijvoorbeeld op één bepaalde kleur en fotografeer alles wat die kleur heeft. Je zal zien dat je opeens heel anders naar de wereld om je heen kijkt. Het onderwerp is opeens niet zo belangrijk meer, zolang het maar de kleur heeft waar jij naar op zoek bent. Bovendien kun je hier heel leuke dingen mee doen. Kijk mee!

Kleur

Met kleur zet je een bepaalde sfeer neer. Zo staat de kleur groen voor fris en rood voor liefde, maar ook voor alarmbellen. Geel geeft warmte en vrolijkheid, terwijl blauw bekend staat als rustgevend en koel.

1. Geel voor boven de bank
Welke kleur staat mooi boven jouw bank? Fotografeer de komende tijd alles wat die kleur heeft of doorzoek je huidige fotoselectie. Zo doet de foto van die gele tram in Lissabon het supergoed in een collage van de kleur geel. Op deze manier kun je hele mooie persoonlijke kunstwerken maken die je gemakkelijk kunt laten afdrukken als wanddecoratie voor boven de bank. Of voor in de hal, boven je bed of in de keuken.

Geel-bank

2. Paarse spread in je fotoboek
Kies in je fotoboek voor elke spread een andere kleur. Neem bijvoorbeeld een bepaalde kleur in gedachte als je op reis gaat en wissel deze om de paar dagen. Of selecteer je foto’s achteraf op kleur en maak aan de hand daarvan je fotoboekpagina’s op. Een verrassende manier om een heel bijzonder fotoboek te creëren! En ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Hieronder zie je een voorbeeld van prachtig paars India.

Kleuren in je fotoboek

3. Stuur een roze wenskaart
Is roze de lievelingskleur van je nichtje? Verras haar met een mooie wenskaart (of poster) met een foto van haarzelf, omring met haar favoriete roze gekleurde items. Die leuke laarzen, haar roze trui en haar favoriete beer met een mooie roze bloem…Wedden dat je je nichtje hier blij mee maakt?

Roze-wenskaart

Heb jij nog leuke ideeën over wat er mogelijk is met kleur? Laat het ons weten, vinden we leuk! 🙂