Iedereen heeft weleens last van een sombere bui. Wij hebben er iets op bedacht: bedenk waar je blij van wordt en vul er een fotoboek mee! Wanneer je je dan een beetje somber voelt, hoef je alleen maar door je eigen good mood-boek te bladeren. Zo herinner je jezelf weer aan alle redenen waarom het leven zo leuk is en dat jij echt wel de moeite waard bent! Wedden dat je binnen de kortste keren weer je vrolijke zelf bent?

Good-mood-boek

Als je niet lekker in je vel zit, heb je vaak moeite met het herinneren van leuke dingen. Britse onderzoekers hebben daarom een geheugentraining bedacht waarbij je 15 positieve dingen uit je leven moet opnoemen en dit rijtje uit je hoofd moet leren. Maar waarom maak je niet je eigen good mood-boek? Zo hoef je maar één ding uit je hoofd te leren, namelijk alleen dat je snel je eigen blije boek tevoorschijn moet halen! Wij hebben tips om dit boek mee te vullen.

1. Voeg songteksten van je favoriete liedjes toe, zodat je ze uit volle borst kunt meezingen. Zo word je er bovendien aan herinnerd om deze keihard te gaan draaien. En wel nu. Muziek maakt blij!

2. Verzamel je allermooiste herinneringen. Natuurlijk, die hele vakantie was mooi en ook de foto’s van je verjaardagsfeest mogen er zijn, maar toch brengen lang niet alle foto’s dat échte geluksgevoel bij je naar boven. Wees dus selectief en voeg alleen de foto’s toe die jou echt blij maken. Ook oude foto’s. Je kunt treuren dat die tijd voorbij is óf dankbaar zijn dat je het mee hebt mogen maken. :-)

3. Denk niet alleen aan momenten die je al hebt beleefd, maar ook aan de toekomst. Aan die mooie reis die je ooit nog wilt gaan maken, je droomhuis of aan de trouwjurk waarin je jezelf graag op een dag ziet. Kortom: durf ook te dromen en maak ze zichtbaar door plaatjes uit tijdschriften te verzamelen die garant staan voor jouw dromen. Scan ze in of fotografeer ze en voeg ze toe aan je boek. Dromen maakt gelukkig!

4. Meer dan ooit duiken er overal inspirerende levenswijsheden op. We zien ze voorbij komen op social media, zoals Facebook en Twitter, maar denk ook aan een uitspraak van iemand op tv, een zin in de krant of een passage in een boek. Verzamel jouw favorieten en vul er een spread mee. ‘What doesn’t kill you makes you stronger!’

5. Bedenk welke complimenten je ooit hebt gehad en zet ze in het boek. Want: You may not be perfect, but parts of you are pretty awesome! Bedenk ook waar je zelf trots op bent. En waar ben je dankbaar voor? Verzamel alle fijne informatie om jezelf er weer bovenop te helpen in mindere tijden.

6. Heb je niet zoveel foto’s waar je blij van wordt? Geen probleem! Ga gewoon op zoek naar mooie plaatjes in tijdschriften, knip ze uit en digitaliseer de plaatjes. Of haal afbeeldingen die jou inspireren van het internet. (Let dan alleen wel even op dat ze groot genoeg zijn voor je fotoboek. Zolang er geen ‘Pas op’-bord tevoorschijn komt tijdens het invoegen van je foto’s zit je goed.) Het gaat erom dat je met beeld de sfeer creëert die jou blij maakt.

7. De fotoboeksoftware zit bovendien vol leuke, kleurrijke achtergronden, vrolijke cliparts en mooie sjablonen om van je boek een waar feestje te maken. Versier je fotoboek dus met hartjes, bloemetjes en je favoriete kleuren.

8. Tot slot: maak dit boek op de momenten dat je vrolijk bent, dan gaat het vele malen gemakkelijker. Het boek hoeft ook echt niet in één keer af, je kunt het rustig opslaan en verdergaan op een ander moment. Je zult merken dat ook met je boek bezig zijn veel voldoening geeft, omdat je bezig bent met iets positiefs!

Zeg nou zelf, iedereen zou toch zo’n boek moeten hebben?