We hadden het enkele weken geleden al over Instagram, de foto app die intussen uitgegroeid is tot een heus sociaal netwerk. Op deze blog willen we je, naast de vele tips en tricks die je helpen om nog mooiere foto’s en fotoboeken te maken, af en toe ook leuke apps voorstellen. Vandaag hebben we er drie uitgekozen uit het eindeloze aanbod handige, grappige, kunstzinnige of gewoon leuke apps die er te vinden zijn.

ampergram

Phhhoto

Phhhoto is een gratis app waarmee je met je smartphone vier foto’s vlak na elkaar maakt. Door de minimale bewegingen van je onderwerp of van jezelf tijdens het maken van de vier foto’s, ontstaat er een ‘bewegend’ beeld wanneer je de vier foto’s na elkaar afspeelt. En dat leidt tot leuke resultaten die je gemakkelijk kan delen via Facebook of andere sociale media.
Phhhoto is beschikbaar voor zowel iOS als voor Android.

phhhoto

Popkick

Er bestaan talloze apps waarmee je je foto’s in één handomdraai – of beter gezegd, in één swipe – een kunstzinnig retro of vintage effect kunt geven. Maar wat als je, met diezelfde spreekwoordelijke handomdraai, een echt kunstwerk kan maken van je foto’s, net zoals de legendarische werken van popart-paus Andy Warhol? Dat is wat Popkick doet. Je hebt de keuze uit negen popfilters en vijf functies om je filter nog te verbeteren. En het beste nieuws: je kan je popartfoto’s niet alleen via de sociale media delen, je kan ze ook perfect in je CEWE FOTOBOEK plaatsen, of gebruiken op een ander CEWE product.

Popkick is enkel beschikbaar voor iOS (betalend).

popkick

Ampergram

Ampergram is een speelse app waarmee je zelf woorden en zinnen kunt maken met foto’s van… letters! Je kunt hiervoor foto’s gebruiken die je zelf via Instagram gemaakt hebt, of je kan een keuze maken uit de talloze letterfoto’s van de Ampergram-gemeenschap. Alvast een leuk idee om op reis foto’s te maken van alle mogelijke reclameborden en wegwijzers waar letters op staan en je eigen Ampergram-composities vervolgens te gebruiken in het CEWE FOTOBOEK van je reisverslag.

Ampergram is beschikbaar voor zowel iOS als voor Android (betalend).

ampergram

Hopelijk kunnen deze apps je inspireren en wie weet, misschien gebruik je de foto’s die je via een app gemaakt of bewerkt hebt, daarna wel in de CEWE APP om je fotoboek te maken.