Wil je betere foto’s maken? En droom je er misschien van ooit je geld te kunnen verdienen met fotografie? Veel en goed kijken naar foto’s van de allerbesten helpt enorm! Fotografen die voor de grootste merken werken, in de mooiste bladen staan, beroemde mensen voor hun lens hebben en/of vele prijzen winnen. Analyseer hun foto’s, ga eropuit en probeer te doen wat zij doen. Of geniet gewoon van de prachtige beelden die zij maken!

Erik-Almas-3-600x3831. Erik Almas is opgegroeid in Noorwegen en woont nu in San Francisco. Met zijn rijke en open landschappen legt hij de nadruk op verlichting en focus. Hij speelt met surrealisme en voegt vaak een vleugje fantasie toe aan zijn landschappen. Hij is dan ook een groot fan van Photoshop. Erik Almas werkt voor diverse grote merken als American Airlines, Toyota, Puma, Microsoft en Nike. Ook heeft hij diverse prijzen in ontvangst mogen nemen voor zijn prachtige foto’s. http://www.erikalmas.com/

Erik-Almas-600x419

Erik-Almas-2-600x350

2. Dave Yoder fotografeert voor o.a. National Geographic. Hij heeft fotojournalistiek gestudeerd aan de Indiana University, maar is daarna naar Italië vertrokken om daar een freelance carrière op te bouwen. “In sommige opzichten kan ik fotografie vergelijken met een traditionele krijgskunst”, zegt Dave. “Het kost jaren van oefening en training om je camera ‘te kunnen vergeten’ en om helemaal in het moment te zitten, zodat je écht het gevoel van een bepaalde plek kunt overbrengen.” Bekijk de schitterende en inspirerende foto’s van Dave Yoder op zijn website: http://www.daveyoder.com/

Dave-Yoder-3-600x400

Dave-Yoder-2-600x398

3. Cass Bird’s warme en onverschrokken voorstelling van haar onderwerpen laat de uitbundigheid zien van het hedendaagse leven en de liefde. Haar foto’s verschijnen regelmatig in tijdschriften als The New Yorker, Rolling Stone en Vogue. Ook worden haar foto’s gebruikt voor reclamecampagnes van bijv. Converse, Levi’s, Sony en Nike. Ze heeft al vele beroemdheden voor haar lens gehad, zoals Pharell Williams en Claire Danes. Als er een award was voor coolste fotografe zou zij deze zeer zeker verdienen. http://www.cassbird.com/

Cassbird-2-600x393

Cassbird-3-600x400

4. Fotograaf Dave Hill is een bekende naam in Hollywood. Hij heeft dan ook al vele grote namen vastgelegd op zijn gevoelige plaat. Ook is Dave Hill bekend van zijn karakteristieke HDR-techniek waarmee zijn foto’s iets heel surrealistisch krijgen en bijna illustraties worden, en hij is een echte Photoshop-kunstenaar. De website van Dave Hill staat vol met prachtplaten waar je niet op uitgekeken raakt. Hij werkt voor diverse grote (auto)merken en fotografeert beroemdheden, maar hij heeft bijvoorbeeld ook prachtige zwart-wit landschapsfoto’s gemaakt. http://www.davehillphoto.com

Dave-Hill-600x400

Dave-Hill-2-600x449

5. Holly Andres (1977) uit Montana gebruikt fotografie om de complexiteit van de kindertijd, de vergankelijkheid van het geheugen, en de vrouwelijke introspectie te onderzoeken. Met haar verhalende, vaak typische foto’s zoekt ze de spanning op tussen een ogenschijnlijk laagdrempelig onderwerp en een donkere, soms verontrustende ondertoon. Holly heeft solotentoonstellingen in o.a. New York, Los Angeles, San Francisco, Atlanta, Istanbul, Turkije en Portland Oregon hadden waar ze woont en werkt. Ook is haar werk regelmatig te zien in diverse magazines, van The New York Times Magazine tot Oprah Magazine en Elle Magazine. http://hollyandres.com

Holly-Andres-600x400

Holly-Andres-2-600x399