Niet elk kind krijgt de kans om op te groeien in een gezonde familiale omgeving. Daarom heeft SOS Kinderdorpen in de afgelopen 60 jaar wereldwijd al 554 kinderdorpen opgericht. Hier kunnen kinderen die er alleen voor staan een liefdevol thuis vinden bij een SOS familie en een aan hun toekomst bouwen. SOS is een prachtige organisatie met mooie projecten die we bij CEWE dan ook graag internationaal ondersteunen. In België steunen we daarmee het Simbahuis in Vlaanderen en het SOS Kinderdorp Chantevent
in Wallonië.

SOS kinderdorpen Belgie

 

Het Simbahuis in Vlaanderen
Het Simbahuis (Liedekerke) vangt op korte termijn (1 à 2 jaar) kinderen op die zich in een moeilijke leefsituatie bevinden. Dit gebeurt steeds in nauw overleg met zowel de ouders als de jeugdzorgsector. Maximaal 8 kinderen tussen 0 en 12 krijgen in het Simbahuis de kans om op adem te komen in een kleinschalige, familiale omgeving. Het dagelijks leven van de kinderen is niet anders dan in een gewoon gezin: naar school gaan, eten en wassen, spelen en samen leuke dingen doen. Afhankelijk van de specifieke noden en situatie van ieder kind worden de kinderen individueel begeleid. Lees meer over het Simbahuis in Vlaanderen.

Het SOS Kinderdorp Chantevent
in Wallonië
In het SOS Kinderdorp Chantevent (nabij Marche-en-Famenne) wonen meer dan 40 kinderen in een kleinschalige en familiale omgeving. Het kinderdorp bestaat uit 7 familiehuizen, met in elk huis een SOS moeder. Dag in, dag uit zorgt zij voor een zestal kinderen. Een team van opvoeders, een psycholoog en een logopediste staan haar bij. Zo krijgt elk kind de ondersteuning die het best bij hem past. Lees meer over het SOS Kinderdorp Chantevent in Wallonië.