Heb jij ook al van die mooie herfstfoto’s kunnen maken? Wat een prachtige kleuren zien we toch weer voorbijkomen buiten! Maar wat is het dan ook weer fijn om lekker warm binnen te zitten – vooral na die mooie herfstwandeling – en creatief bezig te zijn. Wij hebben ons uitgeleefd op 3 fotoboekspreads die toch wel op en top herfst zijn. Benieuwd hoe we ze gemaakt hebben?

Herfst fotoboek

1. Voor bovenstaande spread hebben we 4 foto’s precies even groot gemaakt en op één lijn uitgelijnd. In deze video wordt snel en eenvoudig uitgelegd hoe je dat doet. Leuk als je een mooie fotoserie hebt gemaakt! Als je houdt van strak en eenvoudig, ben je nu klaar. Maar vind je het geheel nog wat saai? Voeg dan nog wat leuke plaatjes toe , zoals deze gezellige cliparts. Er is (nog) geen categorie ‘Herfst’, dus we hebben even lekker rondgesnuffeld. Zo hebben we de paddenstoelen gevonden bij ‘Kinderen’ en de vogel komt uit de categorie ‘Dieren’.

Herfst_3

2. Je hebt van die foto’s, die verdienen gewoon alle aandacht. Dat vonden wij van bovenstaande foto ook, dus daarom plaatsten we ‘m paginagroot. Een gekleurd vlak ernaast haalt de foto nog eens extra op. Probeer gewoon lekker verschillende kleuren uit die je vindt bij ‘Achtergronden’. Wij kozen in dit geval voor groen, maar rood was ook een optie geweest. Toevallig hadden wij nog een mooi gedicht liggen dat goed past bij de foto, maar je kunt ook een leuke tekst schrijven over de dag of het moment zelf. Deze tekst hebben we in het midden gecentreerd. Die optie vind je in de tekstbalk bovenin: de knop met de 3 rondjes. En tadaaaa, je mooie herfstspread is klaar!

Herfst_1

3. Maak zelf een mooi achtergrondfoto van bladeren op de grond. Let wel even op dat je hier een rustige foto, zoals deze van het schattige jongetje, bovenop plaatst, anders valt je foto weg tegen de achtergrond. Verder vonden wij het wel leuk als de foto’s op de linkerpagina eruitzien alsof ze zo op de pagina zijn gevallen, net als al die bladeren op de grond. Dat doe je door een schaduw aan je foto’s toe te voegen. Een witte rand om de foto ’s zorgt ervoor dat deze er extra uitspringen op een gekleurde achtergrond. Hoe je randen en schaduwen toevoegt, wordt eenvoudig uitgelegd in deze video. Tot slot hebben we deze vintage achtergrond gevonden in de categorie ‘Dieren’.

Hopelijk hebben we je weer op wat nieuwe ideeën kunnen brengen. In de categorie ‘Tips voor je fotoboek’ vind je overigens nog veel meer inspiratie. Veel plezier met het maken van jouw fotoboek!