Elk seizoen heeft zo zijn charme, maar de herfst heeft toch wel iets magisch. Daarom hebben wij wat inspiratie en tips op een rijtje gezet. Om niet alleen zin te krijgen in de herfst, maar ook om dit prachtige seizoen met je camera vast te leggen!

Fotografeer vergankelijkheid

1. Is jouw kind of kleinkind ook dol op al die knisperende bladeren op de grond? Natuurlijk moeten die ook de lucht in, zo hoog mogelijk! Zorg dat je je camera bij de hand hebt en fotografeer met een snelle sluitertijd. Zo kun je de bladeren bevriezen terwijl ze in de lucht hangen en tegelijkertijd dat vrolijke gezichtje vastleggen. Hier vind je tips voor het maken van de mooiste foto’s van je kind.

Bos fotograferen herfst

2. De herfst vraagt, of nee, schreeuwt liever gezegd om een boswandeling! Heerlijk, al die geuren en mooie warme kleuren. Als fotografieliefhebber kun je je lol op. Het zachte zonlicht dat door de bomen valt, mooie schaduweffecten van de bomen en dan die dauw als het wat vochtig is in de lucht. Geef je ogen goed de kost en zorg dat je je camera paraat hebt wanneer die fietser bijvoorbeeld net de bocht om komt sjezen om jouw plaatje compleet te maken.

Paddenstoelen fotograferen

3. Paddenstoelen fotograferen is het leukst als je dat dicht bij de grond doet. Zorg dus dat je een plastic zak bij je hebt, zodat je makkelijk door de knieën kunt en ga eerst op zoek naar het beste standpunt. Een rustige achtergrond zorgt ervoor dat je de focus echt legt op de paddestoel, vooral als je gebruikmaakt van een kleine scherptediepte waardoor je een onscherpe achtergrond creëert.

shutterstock_114521227

4. Herfst staat ook voor vergankelijkheid. Vind jij het leuk om volgens een bepaald thema te fotograferen? Probeer die vergankelijkheid dan eens op verschillende manieren vast te leggen. De verkleurde bladeren en de verweerde blauwe schutting op onderstaande foto zijn hier een mooi voorbeeld van. Lees hier meer over thematisch fotograferen.

Fotografeer kunstwerkjes

5. Lekker binnen knutselen, dat hoort ook bij de herfst. En dat kan hele leuke knutselwerken opleveren, zoals bovenstaand poppetje. Het grappige is dat het poppetje echt tot leven lijkt te komen door er een mooie close-upfoto van te maken. Bovendien heb je zo een blijvende herinnering aan die leuke knutselmiddag. Of het poppetje nu lang meegaat of niet.

food photography

6. Hoe je de herfst echt in huis haalt? Door heerlijke pompoensoep te maken natuurlijk! En hoe leuk is het om die kom vol lekkers vast te leggen? Voor de ultieme food photography presenteer je de soep in een mooie kom en zorg je voor een vers blaadje koriander. Fotografeer nu met een groot diafragma (laag f-getal) zodat alleen de soep scherp is en alles eromheen vervaagt. Lees hier meer tips voor food photography.

Tafereeltje fotograferen

7. Is het al een tijdje van dat mooie droge weer geweest? De dorre bladeren lenen zich bij uitstek voor een prachtig tafereeltje. Of je nu echt gaat picknicken of niet. Verzamel wat leuke spulletjes, zet het mooi neer als een echte stylist en je kunt super sfeervolle foto’s maken. Leuk voor op een mooie wanddecoratie of op een persoonlijke kalender!

Wij hebben veel zin gekregen in die mooie herfst! jij hopelijk ook!