Bij het koesteren van onze herinneringen denken we al snel aan de leuke momenten die we op vakantie beleven, bijzondere gelegenheden en de mooie momenten met vrienden en familie. Daar maken we dan ook volop foto’s van. Maar hoe zit het dan met alle spullen die bijzondere herinneringen met zich meebrengen en een speciaal plekje hebben (gehad) in je leven?

Fotografeer dierbare spullen

Spullen komen en gaan. Ze raken uit de mode, zijn versleten of je hebt gewoon zin in iets nieuws. En we kunnen toch moeilijk alles bewaren. Hoewel het ‘maar’ spullen zijn, is weggooien soms moeilijk. Die wollen jas waarin je altijd zo heerlijk kon wegkruipen, het leuke kastje dat helaas niet meer past in je nieuwe interieur of die knuffels die nu toch echt teveel ruimte innemen… Je lief heeft gelijk, je doet er niets meer mee. Maar wegdoen doet toch een beetje pijn. Wat nou als je er eerst een foto van maakt?

Onze tip: gooi of doe nooit meer iets weg zonder hier eerst een foto van te maken! Zo hoef je nooit echt afscheid te nemen en kun je er altijd nog even naar kijken als je daar behoefte aan hebt. Bovendien kun je later aan je kinderen of kleinkinderen laten zien dat trends zich toch echt steeds weer herhalen.

De mooiste exemplaren bewaar je natuurlijk in een fotoboek. Gewoon, omdat sommige spullen nou eenmaal een belangrijke plaats in je leven hebben gehad. Of zelfs in je hart. Materialistisch? Welnee! Dit is pure nostalgie. Koester je herinneringen, koester je spullen!