Bij CEWE houden we ervan om het internet af te struinen voor leuke fotografie-ideeën. Zo kwamen we ook heel originele familieportretten tegen. Een foto van je gezin is natuurlijk altijd mooi, maar het is extra leuk om hier een creatieve draai aan te geven. Laat je dus net als ons inspireren door deze superleuke en creatieve familieportretten!

Creatieve familieportretten

1. Heb je een feestje? Maak van die gelegenheid gebruik om je gezin mooi op de foto te zetten. Jullie zien er nu tenslotte op je allerbest uit! Haal die mooie lijst van zolder (of leen ‘m van je oma), ga voor een leuke muur staan en laat iemand (je oma) de foto maken of zet je camera op het statief en gebruik de zelfontspanner. (Bron: Kevin N. Murphy ) 

Familieportret

2. Iedereen kent Abbey Road wel, het beroemde album van The Beatles. Dit kun jij ook met je familie! Natuurlijk is het wel handig als de straat niet al te druk is. En dat iemand de foto voor jullie maakt. Maar een creatief familieportret heb je zeker! Perfect voor boven de bank als mooie wanddecoratie. (Bron: http://simplicityphotography.com)

Familieportret zebrapad

3. Een plas water, jullie sandalen en de juiste hoeveelheid licht: dat zijn dé ingrediënten voor een origineel familieportret. Of nee, een weerspiegeling van een familieportret. Hop, naar buiten dus na een fikse regenbui! Bekijk hier meer creatieve foto’s met schaduw. (Bron: FLIGRAFIE PHOTOGRAPHY)

Familieportret schaduw

4. Waarom alleen foto’s maken met mooi weer? Trek jullie rubberlaarzen aan en ga met het hele gezin lekker in de plassen stampen! Met een snelle sluitertijd bevries je alle beweging, dus ook de waterdruppels. Een superleuk familieportret is het resultaat. Meer inspiratie voor fotograferen in de regen vind je hier. (Bron: HANNA MAC)

Familieportret regen

5. Heb jij thuis een muur geverfd met van die leuke krijtverf? Of ken je iemand die dat heeft? Hier kun je namelijk heel leuke en creatieve dingen mee doen. Bijvoorbeeld als jullie tweede kindje op komst is. Leuke manier om dit heuglijke nieuws aan te kondigen, toch? 2 + 2 = 4! (Bron: HANNA MAC)

Familieportret zwanger

6. Door te spelen met scherptediepte kun je hele leuke effecten creëren. Bij onderstaande foto heeft de fotograaf gekozen voor een kleine scherptediepte (bijvoorbeeld f 5.6) en daarbij scherpgesteld op de voeten. Zo heb je toch een super origineel familieportret? (Bron: Lumoid)

Familieportret happy feet

7. Waarom zou je allemaal op een rijtje gaan staan als je je kinderen ook gewoon ondersteboven kunt vasthouden? 🙂 Een (te) gekke portretfoto gegarandeerd. (Bron: Kelsey J Gibbs Photography)

the-combs-family

Heb jij nog een leuk idee voor een creatief familieportret? We horen het graag, dus laat vooral een reactie achter!