Volgend jaar hebben we een 40-jarig jubileum te vieren! Want Jacob (61) werkt al sinds 1975 bij CEWE en behoort daarmee tot de échte trouwe garde. Hij begon ooit als chauffeur en is nu Key Accountmanager. Jacob is deels verantwoordelijk voor de interne communicatie én voor de fotokiosken van CEWE. Dit is dan ook gelijk zijn meest favoriete product binnen CEWE: de Fotokiosk. Leuk, want veel mensen weten niet dat je in een groot aantal winkels zelf je foto’s direct kunt afdrukken!

De favoriet van Jacob

Waarom is de CEWE Fotokiosk uw meest favoriete product?
“De Fotokiosk is mijn favoriet omdat je zelf direct de leukste foto’s kunt afdrukken. Bovendien heb je heel veel mogelijkheden. Zo kun je niet alleen losse foto’s of fotosets bestellen en deze direct af laten drukken, maar ook fotocollages en wenskaarten. Binnen 30 seconden heb je iets tastbaars in handen! Makkelijk, betaalbaar en superleuk. En als je liever niet direct wil afdrukken, maar je foto’s online wilt versturen, kan dan ook.”

Waar kunnen we de fotokiosken vinden?
“Bij Delhaize, Kruidvat,
 Cora 
en bij een groot aantal individuele fotovakhandelaren. Eind jaren ‘90 zijn we gestart met deze Fotokiosken. In eerste instantie kon je alleen via een kabel iets online bestellen. Tegenwoordig kun je met alle smartphones en bestandsdragers alles digitaal online bestellen via de Fotokiosk en ook alles direct afdrukken.”

Hoe werkt zo’n fotokiosk precies?
“Ga naar een winkel met een fotokiosk en stuur je foto’s door aan de kiosk. Dit kan via je smartphone, tablet, Bluetooth, bestandsdragers, Facebook en andere media. Volg de instructies op de kiosk, kies voor online of voor directprint en stuur je foto’s door of druk ze direct af in verschillende formaten.
Een CEWE FOTOBOEK maak en bestel je ook gemakkelijk online. Dat kan al in 5 minuten dankzij de gemakkelijke lay-outs en keuzes op de kiosk. Verder kun je alle fotocadeaus en wanddecoraties ook online op de kiosk bestellen.”

En als ik nou een persoonlijke wenskaart wil maken?
“Stuur je afbeelding naar de kiosk en kies voor direct afdrukken wenskaart. Selecteer vervolgens de gelegenheid, zoals Kerst, verjaardag, geboorte, en plaats je foto in de daarvoor bestemde lay-out.
 Kies vervolgens voor tekst toevoegen en typ een persoonlijke tekst. Vul daarna het aantal wenskaarten in dat je wilt bestellen en ga naar het winkelmandje. De kiosk drukt direct je fotowenskaart af en je betaalt bij de kassa.

Van welke collega zou u het favoriete product willen weten?
“Van Jacqueline Huigsloot. Zij is analist bij CEWE en ik ben benieuwd wat zij ons leukste fotoproduct vindt.”