In de zomer van 2012 maakte Inge Maes een reis door de Provence. Deze kleurrijke streek in Zuid-Frankrijk inspireerde haar tot het maken van de mooiste foto’s en een prachtig fotoboek dat haar na een drukke werkdag volledig tot rust laat komen. Een fotoboek dat wij graag met jullie delen. Inge stemde daar gelukkig mee in.

Het-fotoboek-van-Inge

Waarom heb je dit fotoboek gemaakt?
“Dit fotoboek is een herinnering aan de indrukken die ik heb opgedaan tijdens mijn reis in Zuid-Frankrijk: de Provence. Vooral de vele kleuren zijn me bijgebleven en deze wilde ik graag terugzien in het fotoboek. Tijdens drukke werkweken kom ik ’s avonds volledig tot rust als ik mijn fotoboeken doorblader. Even ontsnappen aan alle drukte en terug naar die heerlijke reis.”

Waar let je op bij het maken van een fotoboek?
“Eenvoud vind ik heel belangrijk. De pagina’s moeten niet te druk worden. Op die manier blijf je langer naar de foto’s kijken en ontdek je iedere keer iets nieuws. Je bladert het fotoboek niet zomaar door, maar je neemt je tijd om de foto’s goed te bekijken om te zien wat een foto te vertellen heeft.”

Schermafbeelding-2014-06-20-om-10.20.37

Wat vind je het leukst aan het maken van een fotoboek?
“Ik geniet van de creatieve zoektocht om mijn foto’s optimaal tot hun recht te laten komen. Welke foto’s passen mooi bij elkaar, in welke compositie, met welke achtergrond? Ik trek heel veel tijd uit voor de ontwerpfase van mijn fotoboek. Pas als ik volledig tevreden ben, zend ik de bestelling door.”

Heb je nog tips voor andere fotoboekmakers?
“Probeer de vele mogelijkheden uit waarbij je een eigen foto als achtergrond kan gebruiken, zoals de techniek vervagen en olieverfschilderij. Bij bepaalde foto’s kan een houtskooltekening van je foto als achtergrond ook prachtig zijn. En bovenop de achtergrond kun je nog een foto plaatsen en ‘inkaderen’ door hier een rand omheen te zetten, heel mooi.”

Schermafbeelding-2014-06-20-om-10.18.37

Hoe bevalt het fotoboek XL met fotopapier?
“Ik ben heel tevreden over dit type fotoboek. Het vierkante formaat is ideaal. Zeker als je niet te veel foto’s op een pagina plaatst, komen ze prachtig tot uiting. En de kwaliteit van het fotopapier is echt een meerwaarde. Ik kies voortaan voor al mijn fotoboeken dit formaat met fotopapier.”

Wat is het onderwerp van je volgende fotoboek?
“Dit jaar maak ik geen grote reis, maar trek ik er in eigen land op uit voor verschillende fotografische daguitstappen. Ik ga aan de slag met straatfotografie, nachtfotografie en andere creatieve mogelijkheden. Het resultaat giet ik een fotoboek. Een soort portfolio van het afgelopen jaar: ‘The best of 2014’. Dat heb ik eerdere jaren ook gedaan. Zo zie ik mezelf groeien en evolueren.”

Bekijk hier het gehele fotoboek van Inge

Achtergrondinformatie: Inge heeft samen met een aantal andere mensen op 22 maart een offline workshop ‘CEWE FOTOBOEK maken’ gevolgd. Dit was in samenwerking met Shoot, een fotografiemagazine in België. Na afloop kreeg iedereen een CEWE FOTOBOEK XL met fotopapier cadeau. Wij vinden het super dat Inge haar fotoboek met ons wil delen!