Maak jij graag je eigen pagina-indeling voor je fotoboek? En vind je het fijn om zelf een stijl te creëren? Laat de fotoboek-assistent je helpen! Wanneer je deze een voorstel laat maken, word je in een mum van tijd naar een compleet gevuld fotoboek geloodst. Maar dat kan wel geheel in jouw eigen stijl met jouw favoriete pagina-indeling! En het fijne is dat je die steeds opnieuw kunt gebruiken. Lees snel hoe.

Schermafbeelding-2014-06-05-om-22.24.36

Selecteer allereerst je formaat fotoboek. Kies vervolgens voor de optie ‘Een voorstel laten maken met je eigen foto’s’. Nu loodst de fotoboek-assistent je in 3 stappen naar een compleet gevuld fotoboek.

Stap 1. Kies de foto’s
Selecteer de foto’s die je in jouw fotoboek wilt plaatsen en sleep ze in het rechtervlak. Je kunt ervoor kiezen om je foto’s in je fotoboek te sorteren op datum of op bestandsnaam. Klik op ‘Verder.

Schermafbeelding-2014-06-05-om-22.10.13

Stap 2. Stijl selecteren
Nu kun je een stijl selecteren. De fotoboek-assistent biedt je verschillende stijlen die bij diverse gelegenheden passen, zoals reizen, familie en gelegenheid. Deze stijlen kun je uiteraard nog naar hartenlust bewerken.

Schermafbeelding-2014-06-04-om-21.57.01

Of maak je eigen stijl!
Maar je kunt hier ook zelf je geheel eigen stijl maken. Klik rechtsonder op de knop ‘Nieuw’. Nu komt er een venster tevoorschijn waarin jij je geheel eigen stijl kunt creëren. Indeling, achtergrondkleur en –design, rand en schaduw en lettertype: al deze fotoboekelementen kun je geheel naar eigen wens invullen. Geef je nieuw aangemaakte stijl vervolgens een naam en beschrijving . Vergeet nu niet je zelfgemaakte stijl te selecteren en klik op ‘Ok’.

Schermafbeelding-2014-06-05-om-22.13.52

Stap 3. Bijna klaar
Kies tot slot je omslag. Bijvoorbeeld een hardcover of softcover, afhankelijk van het door jou gekozen fotoboek. Geef je fotoboek hier ook een titel. Wanneer je nu klikt op de knop ‘Maak een voorstel voor mijn fotoboek’ wordt jouw fotoboek binnen een paar seconden gemaakt. Geheel in de stijl die je zelf zojuist hebt gekozen of gecreëerd!

Schermafbeelding-2014-06-05-om-22.24.26

Tip: Heb je een pagina-indeling gemaakt die je graag vaker wilt gebruiken? Ga naar de tab ‘Indeling’ in de bovenste menubalk en klik op het pictogram met de pagina + diskette om jouw indeling op te slaan. Nu wordt jouw indeling toegevoegd aan ‘Mijn indelingen’ of je vindt het sjabloon terug bij de indelingen met een groene ster. Zo kun je de indeling steeds opnieuw gebruiken!