Wat is er leuker dan zelf een kinderboekje maken met eigen foto’s? Zo speelt je kind de hoofdrol in zijn of haar eigen, unieke boekje! Leer je kind tellen, het alfabet, de eerste woordjes of alle familieleden kennen. Dat is niet alleen leuk, je kind wordt spelenderwijs ook steeds slimmer. Bovendien is zo’n boekje voor creatieve vaders, moeders, opa’s of oma’s een feestje om te maken. Lees onze tips!

Voorleesboekje

Leren tellen
Ga op zoek naar foto’s waar een aantal voorwerpen, mensen of dieren op staan. Heb je die niet voorhanden? Maak dan gewoon nieuwe foto’s. Neem bijvoorbeeld een foto van 3 zelfgemaakte cupcakes en van je 4 neefjes en nichtjes. Elke fotoboekpagina krijgt een nieuwe foto met het bijpassende cijfer: oplopend van 1 tot 10 (of meer). Onderstaande cijfers komen uit onze collectie cliparts uit de categorie ‘Baby’. Voeg tot slot fleurige achtergronden toe en klaar is kees. Leren tellen was nog nooit zo leuk!

Leren tellen

Een eigen ABC-boekje
Leer je kind het alfabet door een boekje te maken met op elke pagina een letter en een eigen, bijpassende foto. Bedenk 26 leuke, eenvoudige woorden met de beginletters A t/m Z en zoek daar een foto bij die het woord uitbeeldt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om aan de hand van die woordenlijst een reeks foto’s te maken. Net wat jij makkelijker vindt. De gekleurde vlakken in onderstaande spread vind je bij de cliparts in de categorie ‘Kleuren’. Check voor bijzondere letters ook de categorie ‘Baby’.

ABC boekje

Mijn eerste woordjes
Ken je die boekjes met eigen woordjes? Je ziet allerlei plaatjes met daarbij de bijpassende woorden. Die plaatjes kun je natuurlijk ook zelf maken! Verzamel eigen foto’s en/of teken eigen plaatjes wanneer je daar goed in bent. Zo is het leren van nieuwe woordjes pas echt leuk, zowel voor je kind als voor jou. De leuke achtergronden, passepartouts en cliparts uit onze fotoboeksoftware maken jouw eigen boekje helemaal compleet. Leef je uit!

Voorleesboekje eerste woordjes

Wie is wie?
Laat je kindje kennis maken met alle familieleden door een boekje te maken met foto’s van familieleden met hun namen erbij. Zo kan het rustig aan iedereen wennen. Tip: zet niet teveel foto’s op één pagina. En door gekleurde vlakken te gebruiken zal het voor je kind nog gemakkelijker worden om iedereen te herkennen en de bijhorende namen te onthouden. Je vindt de gekleurde vlakken bij de cliparts in de categorie ‘Kleuren’.

Eerste woordjes

Uiteraard kun je bovenstaande ideeën ook combineren in één boekje!