De zwangerschap is een heel bijzondere periode in je leven. Laat die dus ook vooral op een mooie manier vastleggen. Natuurlijk kun je een afspraak maken met een zwangerschapsfotograaf. Aanrader! Maar heb je een partner of vriendin die handig is met de camera? Dan regel je toch gewoon je eigen fotoshoot? Met deze tips kom je vast een heel eind!

De mooiste buikfoto's

1. Groot, groter, grootst!   
De mooiste buikfoto’s maak je ergens tussen de 32 en 38 weken. Dan is de buik goed zichtbaar en mooi bol. Wacht overigens niet te lang, want als je kindje te vroeg geboren wordt, is je kans op mooie buikfoto’s verkeken. Leuk idee is om je buik elke maand te fotograferen. Zo kun je bijhouden hoe de buik steeds groter groeit. Leuk voor in je fotoboek! Je kunt er zelfs een mooie fotocollage van maken.

2. Gebruik je creativiteit
Handig is om van tevoren alvast na te denken over hoe je op de foto wilt. Zwangerschapsfotografen hebben hier ruim ervaring mee, dus struin ook gewoon eens rond op internet voor leuke ideeën om met je zwangere buik op de foto te gaan. Maak bijvoorbeeld een hartje met je handen, versier je buik met vingerverf of laat je fotograferen tegen de zon in.

Buikfoto met tegenlicht

3. Denk aan accessoires
Accessoires kunnen je foto’s een leuke, extra touch geven. Denk bijvoorbeeld aan een lint, die schattige slofjes die je alvast hebt gekregen of aan de echofoto die je voor je buik houdt. En weet je al of het een jongetje of meisje wordt? Dan is het erg leuk om te werken met roze of blauwe accessoires.

echofoto voor je buik

4. Praktische details
Vermijd strakke broeken vlak voordat er foto’s van je buik worden gemaakt. Zo voorkom je strepen op je buik. En niet alleen je buik, maar ook je handen zullen hoogstwaarschijnlijk close op de foto komen. Zorg dus voor mooi verzorgde handen en nagels.

5. Met een trotse broer of zus…
De meest schattige foto’s zijn die met een ouder broertje of zusje. Laat ze de buik vasthouden, kussen of naar de baby in de buik luisteren. Misschien kun je deze foto’s wel gebruiken voor het geboortekaartje! Kleine kinderen hebben vaak weinig geduld, dus zorg dat je snel te werk gaat.

Zwanger trots

6. Een geschikte locatie
Worden de foto’s binnen gemaakt? Zorg dan voor een rustige achtergrond. Zo leg je de focus echt op jouw en je buik. Maar ook buiten kun je de mooiste foto’s maken. Van jou alleen of maak er een mooie (romantische) fotoshoot van samen met je partner of met je hele gezinnetje. Ga naar het bos, een mooi bloemenveld of wat dacht je van de speeltuin? Natuurlijk moet het weer meewerken, maar er zijn genoeg leuke plekjes om deze bijzondere periode te vereeuwigen!

Zwangerschaps fotoshoot buiten