Het thema van de CEWE Photo Awards 2013 van CEWE FOTOBOEK is gekend! Onder het motto “Made in Belgium” gaan we zes weken lang op zoek naar wat België nu typisch Belgisch maakt. Als koninkrijk van het surrealisme biedt ons land ongetwijfeld onderwerpen genoeg om de typisch Belgische aard in één beeld te vatten. De winnaar wint een reischeque ter waarde van 3.500 euro en… mag België dus even verlaten 😉

Banner_website

Voorbij het cliché
Chocolade, Manneken Pis, (streek)bieren, mosselen en frieten… de clichés vliegen je om de oren wanneer buitenlanders of wijzelf het over onze zakdoek aan de Noordzee hebben. Maar wie door de clichés heen durft te kijken, ziet dat ons land door zoveel meer gekenmerkt wordt. We zijn het ‘lelijkste land ter wereld’ volgens de enen, een parel van surrealisme en verborgen schoonheid volgens de anderen. Zowel onze mentaliteit, onze gewoontes als onze steden en landschappen inspireerden heel wat gerenommeerde beeldende en andere kunstenaars. En door de aanwezigheid van drie taalgemeenschappen binnen ons land en de invloeden van talloze culturen zijn we vast en zeker het meest schizofrene maar ook het meest verrijkende experiment in Europa en misschien zelfs ter wereld.

Made in Belgium
Genoeg stof dus om ook het thema te worden voor onze zomerwedstrijd. Wat roept België bij jou op? Welke verborgen plekjes, typische leuke gewoontes of kleine ergernissen doen jou meteen aan ons land denken? Welke gebeurtenissen, mensen of fenomenen zijn voor jou typisch Belgisch? Laat ons zien wat jouw bewonderende, verwarde, niet-begrijpende, herkenbare, afstandelijke, ironische of persoonlijke kijk op België/la Belgique/Belgien is en wie weet, misschien mag jij op reis! Ben je een geoefend hobbyfotograaf of een liefhebber met een scherpe kijk en enig fotografisch talent? Waag dan je kans en maak jouw foto made in Belgium.

Hoe werkt het?
De CEWE Photo Awards loopt van 19 augustus tot en met 29 september. Zes weken lang mag iedere deelnemer 1 foto per week uploaden en worden er 20 genomineerd. Ben jij bij één van de 120 genomineerden, dan word je uitgenodigd op de prijsuitreiking op 19 oktober in het Flageygebouw in Brussel. Een professionele jury – met o.m. Baudouin Verschueren (Managing Director CEWE Color Benelux), Erik Derycke (hoofdredacteur Shoot Magazine), Rob Mitchell (professionele fotograaf) om er maar enkele te noemen – kiezen de 10 winnaars. Op de prijsuitreiking worden alle 120 foto’s tentoongesteld en maken we de winnaars bekend. Naast de hoofdprijs bevat de prijzenpot ook een Samsung Galaxy NX camera t.w.v.  € 1.499, 2 Big Green Egg BBQ’s (elk t.w.v. € 1.200), een Samsung NX20 camera (t.w.v. € 999), een Samsung Galaxy Camera (t.w.v. € 449),  2 Madou ballonvaarten en nog tal van ander prijzen.

Deelnemen kan je via deze link: http://www.cewe-fotoboek.be/cewe-photo-awards-2013/

Heel veel succes !