In het vorige blogartikel hebben we je hopelijk kunnen inspireren met leuke cliparts, achtergronden en passe-partouts voor je babyboek. Waarschijnlijk heb je al een mooi formaat fotoboek gekozen en bedacht hoe je jouw fotoboek van je baby wilt gaan invullen. Hier vind je nog eens 5 tips voor het maken van een fantastisch babyboek!

Maak een babyboek

1. Maak je babyboek zo volledig mogelijk
Niet alleen voor je kind, maar ook voor jezelf is het leuk om dit fotoboek zo volledig mogelijk te maken. Je zult zien hoe snel je bepaalde dingen anders weer vergeet. Door zoveel mogelijk informatie en foto’s toe te voegen, houd je de herinneringen levend. En wellicht is het een idee om gewoon gelijk twee boeken te bestellen? Zo kun je één exemplaar lekker voor jezelf houden en hoef je er nooit meer afstand van te doen.

2. Zet je foto’s om naar zwart-wit
Soms komen foto’s mooier uit in zwart-wit. Vooral tijdens of net na de geboorte zijn zwart-wit foto’s doorgaans flatteuzer dan diezelfde foto’s in kleur. Maar ook wanneer je baby last heeft van krasjes, pukkeltjes of een rood huidje kunnen zwart-witfoto’s erg mooi zijn. Foto’s omzetten naar zwart-wit doe je eenvoudig in de fotoboeksoftware door dubbel op de foto te klikken en te kiezen voor het meest linkse icoontje (Fx).

Foto omzetten naar zwart-wit

3. Besteed aandacht aan het lettertype
Wanneer je tekst toevoegt aan je fotoboek is het lettertype dat je gebruikt heel bepalend voor de uitstraling van je boek. Omdat je in onze software alle lettertypes kunt gebruiken die bij jou op je computer staan, kan je ook heel eenvoudig extra lettertypes toevoegen. Mooie lettertypes download je gratis via http://www.1001freefonts.com/ of http://www.dafont.com/.  Wij zijn fan helemaal van onderstaande Halo Handletter.

Lettertype Babyboek

4. Zorg voor een passende omslag
Meestal werkt het goed om eerst je fotoboek helemaal te ontwerpen en daarna pas de omslag. Zo weet je zeker dat deze goed aansluit bij de binnenkant. Bovendien is de cover, net als bij ieder ander boek, het eerste wat je ziet en daarom dus erg belangrijk. Vergeet niet dat je ook bij het ontwerp van de cover kunt kiezen voor leuke achtergronden, cliparts en passepartouts. Wees dus lekker creatief! Lees meer ideeën voor jouw fotoboek cover.

Cover babyboek

5.  Mooiere foto’s maken
Tot slot: hoe mooier je foto’s, hoe mooier je fotoboek. Kun je nog wel wat tips gebruiken voor mooie babyfoto’s? Lees ons blogartikel over babyfotografie.

Veel plezier bij het maken van jouw babyboek!

Heb je de vorige tips gemist? Hier vind je de andere 6 tips voor het mooiste babyboek.