Het babyboek is een belangrijk onderdeel van ons leven. Ga jezelf maar na, hoe leuk is het om jezelf als baby terug te zien? Je kunt je toch bijna niet voorstellen dat jij ooit dat kleine hummeltje bent geweest? En dan natuurlijk vergelijken: leek je op je ouders, je zusje en… lijkt je baby nu op jou? Maak daarom een fotoboek waar je kind (en jij!) zijn of haar hele leven met veel plezier doorheen kan bladeren. Laat je inspireren door onze 11 tips! Hier lees je de eerste 6, in ons volgende blogartikel volgen er meer.

Maak een babyboek

1. Bedenk van tevoren wat voor babyboek je wil maken
Hou je het alleen bij foto’s of voeg je ook teksten toe? En wat voor stijl kies je? Ga je voor lieve pastelkleuren of ben je meer het type voor vrolijke, felle kleurtjes? Hou je van vol en veel of ga je liever voor clean en rustig? Natuurlijk kun je ook kiezen voor leuke mix van dat alles, maar door hier van tevoren bij stil te staan, kun je echt een mooi geheel maken van je fotoboek en is het gemakkelijker om een formaat en pagina-indeling te kiezen.

2. Ga voor lekker groot
De grote fotoboeken zijn zeer geschikt voor babyboeken. Vooral de vierkante en liggende variant zijn erg populair. En dat is zeker niet gek, want zo komen je foto’s extra goed tot hun recht én je hebt lekker veel ruimte voor tekst (in leuke lettertypes) en eventuele leuke versieringen, zoals cliparts en mooie achtergronden. Voor onderstaande fotoboekspread hebben we gekozen voor het vierkante CEWE FOTOBOEK XL.

Spread babyboek

3. Een mooie achtergrond doet wonderen
Met de mooie achtergronden uit onze fotoboeksoftware voeg je onmiddellijk extra sfeer en kleur toe aan je fotoboek. In de categorie ‘Baby’ vind je dan ook hele mooie achtergronden, maar kijk ook rustig bij andere categorieën. Zo doen egale kleuren uit de categorie ‘Kleur’, het ook erg goed. Je babyboek fleurt er enorm van op!

Achtergronden baby

4. Voeg randen toe
Zet een rand rond je foto’s wanneer je de achtergrond een kleurtje geeft. Zo komen je foto’s nóg mooier uit! Ga naar het icoontje met een kader, kies een breedte (bijvoorbeeld 6), een mooi kleurtje (wij houden van witte randen) en zorg dat er een kruisje staat voor ‘Randen activeren’. Vervolgens kun je kiezen of je de rand alleen aan deze foto wilt toevoegen, aan alle foto’s van deze pagina(‘s) of aan alle foto’s in het fotoboek.

Voeg een kader toe

5. Ontdek onze leuke baby cliparts
Onze vrolijke cliparts maken iets bijzonders van ieder babyboek. Je kunt ze plaatsen waar je maar wilt, en vervolgens vergroten, verkleinen of draaien. In de categorie ‘Baby’ vind je leuke, passende plaatjes, maar het is ook zeer de moeite waard om bij andere categorieën te neuzen, zoals bij ‘Bloemen’, ‘Kinderen’ en ‘Liefde’. En kan jouw babyboek wel wat humor gebruiken? Voeg leuke tekstballonnen toe en verzin zelf grappige teksten bij je foto’s.

Cliparts baby

6. Passepartouts geven je foto’s karakter
Passepartouts zijn creatieve uitsnedes van foto’s waarmee je een speciaal effect creëert. Zo maak je van jouw foto vliegensvlug een mooie, hartvormige foto (deze vind je in de categorie ‘Liefde’) of kies een mooie passepartout uit de categorie ‘Baby’. Heb je jouw favoriete passepartout gekozen? Sleep deze met de linker muisknop ingedrukt, over de gewenste foto in je fotoboek. Et voila!

Spread passepartouts Passepartouts baby

Hou onze blog in de gaten voor nog meer tips voor jouw babyboek!
Heb je de smaak te pakken? Lees ook de andere ideeën voor themaboeken.