Een goeie maand na hun sportieve exploten tijdens de Special Olympics in Gent, trokken de WIRIC-atleten vorige vrijdag naar Mönchengladbach voor een bezoek waar ze wekenlang reikhalzend naar uitgekeken hadden. Want deze uitstap was niet zomaar een uitstap… in het fotolab van CEWE in Mönchengladbach zouden ze hun eigen fotoboek ontvangen met pakkende foto’s van hun Special Olympics.

IMG_0142-10

Vroeg uit de veren en gauw de bus op… dat was wat de WIRIC-atleten en hun begeleiders te doen stond op vrijdagochtend 14 juni. Na een rit van anderhalf uur kwamen ze dan eindelijk aan in het CEWE fotolab in Mönchengladbach, het tweede grootste lab van CEWE in Duitsland. Na het obligate toiletbezoek en een verfrissende drink, werden de atleten verwelkomd door Hendrik, verantwoordelijke binnendienst van het Duitse fotolab, samen met enkele Belgische CEWE medewerkers en de fotografen.

Rondleiding
Daarna nam Hendrik de Belgische bezoekers op sleeptouw voor een korte rondleiding in het fotolab. Daar konden ze zien hoe (digitale) foto’s ontwikkeld en geprint worden, hoe een fotoboek tot stand komt en hoe een koffiemok bedrukt wordt met een foto. Intussen was ook een fotograaf van de Duitse pers aangekomen om verslag uit te brengen van dit bijzondere bezoek.

Moment suprême
Nadat de persfotograaf een groepsfoto gemaakt had, was dan eindelijk het “moment suprême” aangebroken. De CEWE medewerkers, overhandigden in aanwezigheid van de vrijwilligers/amateur-fotografen die de foto’s gemaakt hadden, het eerste fotoboek aan Els, Teamverantwoordelijke van de WIRIC-atleten. Daarna ontvingen alle atleten hun eigen exemplaar van het fotoboek en een aandenken aan hun bezoek.

Dankzij hun persoonlijke fotoboek kunnen ze voortaan hun sportieve prestaties beleven en herbeleven samen met familie en vrienden.

Benieuwd naar het fotoboek? Klik dan hier