Ken jij de leuke online tool Picmonkey al? Wij zijn fan! Met dit gratis programma kun je namelijk heel eenvoudig je foto’s bewerken. Zo creëerden wij van deze mooie foto van moeder en dochter in een mum van tijd vier totaal verschillende sferen. Ook maak je eenvoudig een leuke fotocollage van je (bewerkte) foto’s. Maar er is nog veel meer mogelijk. Wij worden in elk geval heel blij van al die leuke foto-effecten!

Foto bewerken Picmonkey

Of je nu houdt van mooie vintage foto’s, het bijzondere bokeh effect of een stijlvolle galerijlijst rond je foto, PicMonkey is ideaal voor iedereen die niet beschikt over Photoshop of een ander bewerkingsprogramma, maar wel graag op een creatieve manier zijn foto’s onder handen neemt.

Zo werkt het: ga naar ‘Edit a photo’ en selecteer de foto die je wil bewerken. Vervolgens kies je voor één van de linker pictogrammen. Met het toverdrankje (de 2e van boven) creëer je al die leuke effecten waar wij zo blij van worden. Heb je jouw favoriete effect gevonden? Sla de foto op. Deze foto kun je vervolgens overal voor gebruiken. Ook leuk dus voor in je fotoboek!

Fotobewerking

Voor bovenstaande foto hebben we gekozen voor het effect ‘Tranquil’. De foto lijkt te zijn gemaakt op een warme, zonnige namiddag: de kleuren zijn veel zachter en warmer dan het origineel. Wat een fijne sfeer!

Sepia ingelijst

We hebben de foto hier eerst het sepia-effect meegegeven en opgeslagen. Daarna hebben we het Museum Matte frame toegevoegd (bij het vierkantje). Het resultaat is een  foto die zo in het Rijksmuseum zou kunnen hangen!

Fotobewerking sunglow

Hoewel de meeste effecten gratis zijn, zal je je voor dit leuke sunglow-effect moeten inschrijven voor PicMonkey Royale. Toch wilden wij je deze mogelijkheid niet onthouden, want wat is ie leuk.

Fotocollage maken

Hoe je snel een leuke fotocollage maakt? Zo dus! Kies op de homepagina voor ‘Create a collage’ en leef je uit!